Pileći pilav – Saznajte kako pripremiti pileći pilav u našem video receptu. – pileći zabatak (u filetima), luk, riža (basmati), kurkuma (u prahu), kim, korijander (u sjemenkama), čili papričica (mljevena), cimet, zvjezdasti anis, grožđice (zlatnih, sušenih), lovorov list, povrtni temeljac (ili pilećeg), korijander, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Piletinu narežemo na kockice, luk i listove korijandera nasjeckamo, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, koricu cimeta, zvjezdasti anis, posolimo, promiješamo i pržimo 3-4 minute. ; Zatim dodamo mrvljeni kim i sjemenke korijandera, i čim zamirišu dodamo rižu, po potrebi ulijemo još malo ulja i pržimo 2-3 minute. ; Kada je riža upila dio masnoće, dodamo zlatne sušene grožđice, lovorov list, kurkumu, mljevenu čili papričicu, i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Potom ulijemo juhu, promiješamo tako da sastružemo karamelizirani sloj s dna tave, sastojke prelijemo i rasporedimo preko piletine u vatrostalnoj posudi, prekrijemo alu folijom te sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.
; – Basmati rižu zovu „Kraljica okusa“. Zrno basmati riže je tanko i bijelo, a uzgaja se na sjeveru Indije u Punjabu. Basmati na jeziku hindi znači „Kraljica mirisa“. Ova riža je vrlo cijenjena pa se u Indiji tradicionalno daruje vrećica basmatija pri rođenju djeteta, kao znak prosperiteta i dobrog zdravlja, za još bolji okus dodajte i piletinu, kao što smo učinili i mi u ovom receptu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Pileći pilav – Saznajte kako pripremiti pileći pilav u našem video receptu. – pileći zabatak (u filetima), luk, riža (basmati), kurkuma (u prahu), kim, korijander (u sjemenkama), čili papričica (mljevena), cimet, zvjezdasti anis, grožðice (zlatnih, sušenih), lovorov list, povrtni temeljac (ili pilećeg), korijander, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Piletinu narežemo na kockice, luk i listove korijandera nasjeckamo, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, koricu cimeta, zvjezdasti anis, posolimo, promiješamo i pržimo 3-4 minute. ; Zatim dodamo mrvljeni kim i sjemenke korijandera, i čim zamirišu dodamo rižu, po potrebi ulijemo još malo ulja i pržimo 2-3 minute. ; Kada je riža upila dio masnoće, dodamo zlatne sušene grožđice, lovorov list, kurkumu, mljevenu čili papričicu, i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Potom ulijemo juhu, promiješamo tako da sastružemo karamelizirani sloj s dna tave, sastojke prelijemo i rasporedimo preko piletine u vatrostalnoj posudi, prekrijemo alu folijom te sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.
; -</div>
Pileći pilav
Saznajte kako pripremiti pileći pilav u našem video receptu.
Basmati rižu zovu „Kraljica okusa“. Zrno basmati riže je tanko i bijelo, a uzgaja se na sjeveru Indije u Punjabu. Basmati na jeziku hindi znači „Kraljica mirisa“. Ova riža je vrlo cijenjena pa se u Indiji tradicionalno daruje vrećica basmatija pri rođenju djeteta, kao znak prosperiteta i dobrog zdravlja, za još bolji okus dodajte i piletinu, kao što smo učinili i mi u ovom receptu.
Pileći pilav - Saznajte kako pripremiti pileći pilav u našem video receptu. - pileći zabatak (u filetima), luk, riža (basmati), kurkuma (u prahu), kim, korijander (u sjemenkama), čili papričica (mljevena), cimet, zvjezdasti anis, grožðice (zlatnih, sušenih), lovorov list, povrtni temeljac (ili pilećeg), korijander, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Piletinu narežemo na kockice, luk i listove korijandera nasjeckamo, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, koricu cimeta, zvjezdasti anis, posolimo, promiješamo i pržimo 3-4 minute. ; Zatim dodamo mrvljeni kim i sjemenke korijandera, i čim zamirišu dodamo rižu, po potrebi ulijemo još malo ulja i pržimo 2-3 minute. ; Kada je riža upila dio masnoće, dodamo zlatne sušene grožđice, lovorov list, kurkumu, mljevenu čili papričicu, i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Potom ulijemo juhu, promiješamo tako da sastružemo karamelizirani sloj s dna tave, sastojke prelijemo i rasporedimo preko piletine u vatrostalnoj posudi, prekrijemo alu folijom te sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta. ; Jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.
; -
Piletinu narežemo na kockice, luk i listove korijandera nasjeckamo, a kim i sjemenke korijandera izmrvimo u mužaru.
U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo narezanu piletinu, posolimo ju i pržimo sa svih strana.
Nakon 10-ak minuta piletinu izvadimo i rasporedimo po dnu vatrostalne posude, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, koricu cimeta, zvjezdasti anis, posolimo, promiješamo i pržimo 3-4 minute.
Zatim dodamo mrvljeni kim i sjemenke korijandera, i čim zamirišu dodamo rižu, po potrebi ulijemo još malo ulja i pržimo 2-3 minute.
Kada je riža upila dio masnoće, dodamo zlatne sušene grožđice, lovorov list, kurkumu, mljevenu čili papričicu, i sve zajedno dobro izmiješamo.
Potom ulijemo juhu, promiješamo tako da sastružemo karamelizirani sloj s dna tave, sastojke prelijemo i rasporedimo preko piletine u vatrostalnoj posudi, prekrijemo alu folijom te sve zajedno stavimo u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30-ak minuta.
Jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.