- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski medaljoni i povrće s grila
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone i povrće s grila.
Svinjski biftek, file ili lungić je najcjenjeniji komad svinjskog mesa koji smo marinirali u senfu, a potom „bacili“ na gril. Rezultat možete vidjeti u priloženom videu.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski file, 2
- senf, 4 žlice
- korijander, 1 žlica u sjemenkama
- svinjska mast, 2 žlice
- patlidžan, 1
- tikvice, 1
- svježa crvena paprika, 1
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Svinjski file očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na medaljone debljine 4-5 cm, a povrće očistimo, operemo i narežemo na kockice.
- Sjemenke korijandera stavimo u mužar i izmrvimo ih.
- U prikladnu zdjelu stavimo senf, dodamo svinjsku mast, mrvljene sjemenke korijandera, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.
- U dobivenu mješavinu stavimo medaljone, sve zajedno dobro izmiješamo i ostavimo da se marinira.
- Za to vrijeme kockice povrća stavimo na blago namašćenu gril tavu i ispečemo ih sa svih strana, uz povremeno dodavanje ulja.
- Nakon 7-8 minuta povrće izvadimo na stranu, a na masnoću od pečenja stavimo marinirane medaljone i pečemo ih sa svake strane po 4 minute.
- Gotove medaljone i povrće rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |