- Almo Čatlak
 
				
				
				
								
					- 30 min
 
												
					- 4 porcije
 
													- Srednje kalorično
  
													- Jednostavna priprema
  
								
				
									- Sadrži jaja i mlijeko
  
							
			
			
				
		
		Špageti s peštom od šparoga – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s peštom od šparoga. – šparoge, parmezan (naribanog), češnjak, pinjoli, limun, špageti, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Koru limuna naribamo i sok iscijedimo, a češnjak grubo narežemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šparoge i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 2-3 minute, a potom ih ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode, a u tavu bez masnoće stavimo pinjole i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, povremeno miješajući 2-3 minute. ; U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo špagete i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme kuhanim šparogama odrežemo donji tvrdi dio, srednji dio narežemo na komade veličine 3-4 cm, a vrhove sačuvamo. ; Zatim narezani srednji dio šparoga stavimo u posudu sjekača, dodamo naribani parmezan, češnjak, 2/3 prženih pinjola, ulijemo cca. 60 ml maslinovog ulja i sastojke izradimo u pešt. ; U neprijanjajuću tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pešt, naribanu koricu limuna, ulijemo limunov sok i promiješamo. ; Potom ocijedimo kuhane špagete, premjestimo ih u tavu s peštom, dodamo rukolu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Jelo rasporedimo na tanjure, ukrasimo vrhovima šparoga, posipamo preostalim pinjolama i naribanim parmezanom te poslužimo.
;  – Sastojci asparagin, vanilin i spargaurin koji se nalaze u šparogama ubrzavaju oporavak nakon bolesti, dobro djeluju na rad jetre i žuči, i imaju i diuretičko djelovanje te potiču čišćenje organizma, a budući da smo probali šparoge na viša načina, vrijeme je da ih pripremimo i doista neobičan način poput ovoga – pešt od šparoga!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Špageti s peštom od šparoga – U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s peštom od šparoga. – šparoge, parmezan (naribanog), češnjak, pinjoli, limun, špagete, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Koru limuna naribamo i sok iscijedimo, a češnjak grubo narežemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šparoge i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 2-3 minute, a potom ih ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode, a u tavu bez masnoće stavimo pinjole i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, povremeno miješajući 2-3 minute. ; U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo špagete i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme kuhanim šparogama odrežemo donji tvrdi dio, srednji dio narežemo na komade veličine 3-4 cm, a vrhove sačuvamo. ; Zatim narezani srednji dio šparoga stavimo u posudu sjekača, dodamo naribani parmezan, češnjak, 2/3 prženih pinjola, ulijemo cca. 60 ml maslinovog ulja i sastojke izradimo u pešt. ; U neprijanjajuću tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pešt, naribanu koricu limuna, ulijemo limunov sok i promiješamo. ; Potom ocijedimo kuhane špagete, premjestimo ih u tavu s peštom, dodamo rukolu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Jelo rasporedimo na tanjure, ukrasimo vrhovima šparoga, posipamo preostalim pinjolama i naribanim parmezanom te poslužimo.
; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Špageti s peštom od šparoga    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s peštom od šparoga.    
         
     
                
        
            
        Sastojci asparagin, vanilin i spargaurin koji se nalaze u šparogama ubrzavaju oporavak nakon bolesti, dobro djeluju na rad jetre i žuči, i imaju i diuretičko djelovanje te potiču čišćenje organizma, a budući da smo probali šparoge na viša načina, vrijeme je da ih pripremimo i doista neobičan način poput ovoga – pešt od šparoga!
Špageti s peštom od šparoga - U našem video receptu saznajte kako pripremiti špagete s peštom od šparoga. - šparoge, parmezan (naribanog), češnjak, pinjoli, limun, špagete, rukola, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Koru limuna naribamo i sok iscijedimo, a češnjak grubo narežemo. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šparoge i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 2-3 minute, a potom ih ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode, a u tavu bez masnoće stavimo pinjole i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, povremeno miješajući 2-3 minute. ; U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo špagete i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme kuhanim šparogama odrežemo donji tvrdi dio, srednji dio narežemo na komade veličine 3-4 cm, a vrhove sačuvamo. ; Zatim narezani srednji dio šparoga stavimo u posudu sjekača, dodamo naribani parmezan, češnjak, 2/3 prženih pinjola, ulijemo cca. 60 ml maslinovog ulja i sastojke izradimo u pešt. ; U neprijanjajuću tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pešt, naribanu koricu limuna, ulijemo limunov sok i promiješamo. ; Potom ocijedimo kuhane špagete, premjestimo ih u tavu s peštom, dodamo rukolu i sve zajedno dobro izmiješamo. ; Jelo rasporedimo na tanjure, ukrasimo vrhovima šparoga, posipamo preostalim pinjolama i naribanim parmezanom te poslužimo.
; -
      
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Koru limuna naribamo i sok iscijedimo, a češnjak grubo narežemo. 
 - U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo šparoge i kuhamo ih na srednje jakoj vatri 2-3 minute, a potom ih ocijedimo i ohladimo pod mlazom hladne vode, a u tavu bez masnoće stavimo pinjole i pržimo ih do zlatno-smeđe boje, povremeno miješajući 2-3 minute. 
 - U zasebni lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo špagete i kuhamo ih po uputama na pakiranju. 
 - Za to vrijeme kuhanim šparogama odrežemo donji tvrdi dio, srednji dio narežemo na komade veličine 3-4 cm, a vrhove sačuvamo. 
 - Zatim narezani srednji dio šparoga stavimo u posudu sjekača, dodamo naribani parmezan, češnjak, 2/3 prženih pinjola, ulijemo cca. 60 ml maslinovog ulja i sastojke izradimo u pešt. 
 - U neprijanjajuću tavu iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo pešt, naribanu koricu limuna, ulijemo limunov sok i promiješamo. 
 - Potom ocijedimo kuhane špagete, premjestimo ih u tavu s peštom, dodamo rukolu i sve zajedno dobro izmiješamo. 
 - Jelo rasporedimo na tanjure, ukrasimo vrhovima šparoga, posipamo preostalim pinjolama i naribanim parmezanom te poslužimo.
 
     
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        
            
    
        Votes: 50 
        Rating: 4.7 
        You:      
    
        Rate this recipe!     
          | 
                                
                     | 
                    
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | 
            Za Print recepta klikni ikonu >>         | 
                                
            
         | 
                    
    
     
         
    
    
                        | 
            Vrijeme pripreme:30minuta         | 
                                
            
         |