Juha s gljivama i bulgurom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s gljivama i bulgurom. – vrganji (sušenih), luk, šampinjoni, češnjak, kadulja (svježe), bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, bulgur, kiselo vrhnje, brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sušene vrganje stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se dobro namoče i omekšaju, šampinjone očetkamo, odrežemo im stapke i narežemo na četvrtine, listove kadulje sitno narežemo, a luk nasjeckamo. ; U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 5-6 minuta dodamo narezane šampinjone, promiješamo i pirjamo 5-6 minuta. ; Zatim dodamo namočene vrganje (vodu od vrganja sačuvamo), protisnemo češnjak, narezane listove kadulje, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, povrtnu juhu, posolimo, ponovo promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta dodamo bulgur i kuhamo još 10-12 minuta, odnosno po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u zdjelicu s vrhnjem dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo 2-3 žlice vode od vrganja i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu dodamo u juhu, promiješamo i pričekamo da juha zavri. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; – Bulgur se priprema od pšeničnih zrna bez ljuske, koja se djelomično skuhaju, a potom suše i usitnjavaju u manje dijelove. Ovaj smo put bulgur dodali u ukusnu i izdašnu juhu od gljiva i ugodno se iznenadili. Zašto ne biste i vi?
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Juha s gljivama i bulgurom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s gljivama i bulgurom. – vrganji (sušenih), luk, šampinjoni, češnjak, kadulja (svježe), bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, bulgur pšenica, kiselo vrhnje, brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sušene vrganje stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se dobro namoče i omekšaju, šampinjone očetkamo, odrežemo im stapke i narežemo na četvrtine, listove kadulje sitno narežemo, a luk nasjeckamo. ; U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 5-6 minuta dodamo narezane šampinjone, promiješamo i pirjamo 5-6 minuta. ; Zatim dodamo namočene vrganje (vodu od vrganja sačuvamo), protisnemo češnjak, narezane listove kadulje, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, povrtnu juhu, posolimo, ponovo promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta dodamo bulgur i kuhamo još 10-12 minuta, odnosno po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u zdjelicu s vrhnjem dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo 2-3 žlice vode od vrganja i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu dodamo u juhu, promiješamo i pričekamo da juha zavri. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -</div>
Juha s gljivama i bulgurom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s gljivama i bulgurom.
Bulgur se priprema od pšeničnih zrna bez ljuske, koja se djelomično skuhaju, a potom suše i usitnjavaju u manje dijelove. Ovaj smo put bulgur dodali u ukusnu i izdašnu juhu od gljiva i ugodno se iznenadili. Zašto ne biste i vi?
Juha s gljivama i bulgurom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti juhu s gljivama i bulgurom. - vrganji (sušenih), luk, šampinjoni, češnjak, kadulja (svježe), bijelo vino (suhog), povrtni temeljac, bulgur pšenica, kiselo vrhnje, brašno, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Sušene vrganje stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se dobro namoče i omekšaju, šampinjone očetkamo, odrežemo im stapke i narežemo na četvrtine, listove kadulje sitno narežemo, a luk nasjeckamo. ; U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 5-6 minuta dodamo narezane šampinjone, promiješamo i pirjamo 5-6 minuta. ; Zatim dodamo namočene vrganje (vodu od vrganja sačuvamo), protisnemo češnjak, narezane listove kadulje, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, povrtnu juhu, posolimo, ponovo promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 20-ak minuta dodamo bulgur i kuhamo još 10-12 minuta, odnosno po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u zdjelicu s vrhnjem dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo 2-3 žlice vode od vrganja i dobro izmiješamo sastojke. ; Dobivenu mješavinu dodamo u juhu, promiješamo i pričekamo da juha zavri. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
; -
Sušene vrganje stavimo u zdjelicu s vodom i ostavimo da se dobro namoče i omekšaju, šampinjone očetkamo, odrežemo im stapke i narežemo na četvrtine, listove kadulje sitno narežemo, a luk nasjeckamo.
U lonac iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
Nakon 5-6 minuta dodamo narezane šampinjone, promiješamo i pirjamo 5-6 minuta.
Zatim dodamo namočene vrganje (vodu od vrganja sačuvamo), protisnemo češnjak, narezane listove kadulje, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo bijelo vino, povrtnu juhu, posolimo, ponovo promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 20-ak minuta dodamo bulgur i kuhamo još 10-12 minuta, odnosno po uputama na pakiranju.
Za to vrijeme u zdjelicu s vrhnjem dodamo brašno i pjenjačom izmiješamo sastojke.
Potom dodamo 2-3 žlice vode od vrganja i dobro izmiješamo sastojke.
Dobivenu mješavinu dodamo u juhu, promiješamo i pričekamo da juha zavri.