- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Široki rezanci s bukovačama, pancetom i šparogama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s bukovačama, pancetom i šparogama. – široki rezanci (dvobojnih), maslac, panceta, češnjak, šparoge (zelenih), bukovače, čili papričica (mrvljene), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Bukovače narežemo na trakice širine 1 cm, pancetu na prutiće, a zelenim šparogama odstranimo donji drvenasti dio i narežemo ih na komade dužine 3-4 cm. ; U tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo pancetu i kratko ju pržimo. ; Nakon 1-2 minute dodamo narezane bukovače, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
; Za to vrijeme u tavu s gljivama i pancetom dodamo mrvljenu čili papričicu, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo narezane šparoge, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Kuhane rezance ocijedimo, premjestimo ih u tavu s pancetom, gljivama i šparogama, dodamo maslac, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – 100 g šparoga iznosi 35 kalorija budući da najveći dio čini voda (93%), a 1,7% otpada na bjelančevine, 2,6% ugljikohidrate i 0,7 % masti, što ju čini izuzetno zdravom namirnicom, a zajedno s bukovačama, pancetom i širokim rezancima sudjeluje u ovom jednostavnom i brzom obroku.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Široki rezanci s bukovačama, pancetom i šparogama – U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s bukovačama, pancetom i šparogama. – široki rezanci (dvobojnih), maslac, panceta, češnjak, šparoge (zelenih), bukovače, čili papričica (mrvljene), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Bukovače narežemo na trakice širine 1 cm, pancetu na prutiće, a zelenim šparogama odstranimo donji drvenasti dio i narežemo ih na komade dužine 3-4 cm. ; U tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo pancetu i kratko ju pržimo. ; Nakon 1-2 minute dodamo narezane bukovače, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
; Za to vrijeme u tavu s gljivama i pancetom dodamo mrvljenu čili papričicu, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo narezane šparoge, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Kuhane rezance ocijedimo, premjestimo ih u tavu s pancetom, gljivama i šparogama, dodamo maslac, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Široki rezanci s bukovačama, pancetom i šparogama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s bukovačama, pancetom i šparogama.
100 g šparoga iznosi 35 kalorija budući da najveći dio čini voda (93%), a 1,7% otpada na bjelančevine, 2,6% ugljikohidrate i 0,7 % masti, što ju čini izuzetno zdravom namirnicom, a zajedno s bukovačama, pancetom i širokim rezancima sudjeluje u ovom jednostavnom i brzom obroku.
Široki rezanci s bukovačama, pancetom i šparogama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti široke rezance s bukovačama, pancetom i šparogama. - široki rezanci (dvobojnih), maslac, panceta, češnjak, šparoge (zelenih), bukovače, čili papričica (mrvljene), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Bukovače narežemo na trakice širine 1 cm, pancetu na prutiće, a zelenim šparogama odstranimo donji drvenasti dio i narežemo ih na komade dužine 3-4 cm. ; U tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo pancetu i kratko ju pržimo. ; Nakon 1-2 minute dodamo narezane bukovače, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
; Za to vrijeme u tavu s gljivama i pancetom dodamo mrvljenu čili papričicu, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo narezane šparoge, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute. ; Kuhane rezance ocijedimo, premjestimo ih u tavu s pancetom, gljivama i šparogama, dodamo maslac, promiješamo i maknemo s vatre. ; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Bukovače narežemo na trakice širine 1 cm, pancetu na prutiće, a zelenim šparogama odstranimo donji drvenasti dio i narežemo ih na komade dužine 3-4 cm.
- U tavu iznad vatre ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo pancetu i kratko ju pržimo.
- Nakon 1-2 minute dodamo narezane bukovače, promiješamo i pržimo 2-3 minute.
- Zatim u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u tavu s gljivama i pancetom dodamo mrvljenu čili papričicu, protisnemo češnjak i čim češnjak zamiriše dodamo narezane šparoge, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri 3-4 minute.
- Kuhane rezance ocijedimo, premjestimo ih u tavu s pancetom, gljivama i šparogama, dodamo maslac, promiješamo i maknemo s vatre.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|