- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Palenta s pancetom, jajima i umakom pesto genovese – U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pancetom, jajima i umakom pesto genovese. – kukuruzna krupica, povrtni temeljac, maslac, panceta, ocat, jaje, umak pesto (genovese), U lonac s vrelom juhom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim polako dodajemo kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu rasporedimo na tanjure, a na tavu iznad vatre stavimo kriške pancete i ispečemo ih s obje strane. ; Po dvije kriške pečene pancete rasporedimo na svaku palentu, a na masnoću od pečenja razbijemo jaja i ispečemo ih „na oko“. ; Po jedno pečeno jaje stavimo preko kriški pečene pancete, pokapamo umakom pesto i poslužimo.
; – Palenta je jelo u kojem se kukuruzna krupica kuha u vreloj zasoljenoj tekućini (voda, mlijeko, juha), dok se ne zgusne i počne odvajati od rubova posude, a uz dodatak pečene pancete, jaja na oko i umaka pesto genovese, čini izuzetno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Palenta s pancetom, jajima i umakom pesto genovese – U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pancetom, jajima i umakom pesto genovese. – kukuruzna krupica, povrtni temeljac, maslac, panceta, ocat, jaje, umak pesto (genovese), U lonac s vrelom juhom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim polako dodajemo kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu rasporedimo na tanjure, a na tavu iznad vatre stavimo kriške pancete i ispečemo ih s obje strane. ; Po dvije kriške pečene pancete rasporedimo na svaku palentu, a na masnoću od pečenja razbijemo jaja i ispečemo ih „na oko“. ; Po jedno pečeno jaje stavimo preko kriški pečene pancete, pokapamo umakom pesto i poslužimo.
; -</div>
Palenta s pancetom, jajima i umakom pesto genovese
U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pancetom, jajima i umakom pesto genovese.
Palenta je jelo u kojem se kukuruzna krupica kuha u vreloj zasoljenoj tekućini (voda, mlijeko, juha), dok se ne zgusne i počne odvajati od rubova posude, a uz dodatak pečene pancete, jaja na oko i umaka pesto genovese, čini izuzetno jelo.
Palenta s pancetom, jajima i umakom pesto genovese - U našem video receptu saznajte kako pripremiti palentu s pancetom, jajima i umakom pesto genovese. - kukuruzna krupica, povrtni temeljac, maslac, panceta, ocat, jaje, umak pesto (genovese), U lonac s vrelom juhom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim polako dodajemo kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Gotovu palentu rasporedimo na tanjure, a na tavu iznad vatre stavimo kriške pancete i ispečemo ih s obje strane. ; Po dvije kriške pečene pancete rasporedimo na svaku palentu, a na masnoću od pečenja razbijemo jaja i ispečemo ih „na oko“. ; Po jedno pečeno jaje stavimo preko kriški pečene pancete, pokapamo umakom pesto i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom juhom dodamo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim polako dodajemo kukuruznu krupicu, stalno miješajući pjenjačom i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Gotovu palentu rasporedimo na tanjure, a na tavu iznad vatre stavimo kriške pancete i ispečemo ih s obje strane.
- Po dvije kriške pečene pancete rasporedimo na svaku palentu, a na masnoću od pečenja razbijemo jaja i ispečemo ih „na oko“.
- Po jedno pečeno jaje stavimo preko kriški pečene pancete, pokapamo umakom pesto i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|