- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Crostini od palente – U našem video receptu saznajte kako pripremiti crostine od palente. – kukuruzna krupica, maslac, parmezan (naribanog), ružmarin (sušenog), majčina dušica (sušene), kiselo vrhnje, svježi kravlji sir, vlasac (svježeg), mljevena crvena paprika, sol i papar ((svježe mljeveni)), Vlasac nasjeckamo, a vodu ili povrtnu juhu uzavrimo u loncu. ; Zatim u lonac s vrelom tekućinom dodamo kukuruznu krupicu i maslac i stalno miješajući pjenjačom ju kuhamo po uputama na pakiranju. ; Kuhanu palentu prelijemo u vatrostalnu posudu, prekrivenu papirom za pečenje, i rasporedimo ju pazeći da sloj palente ne bude deblji od 1 cm, zatim ju posipamo sušenim ružmarinom, sušenom majčinom dušicom i naribanim parmezanom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta. ; Hrskavu palentu izvadimo na dasku i pričekamo da se ohladi, a u zdjelicu sa sirom dodamo kiselo vrhnje, sjeckani vlasac, posipamo mljevenom crvenom paprikom, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; Pečenu palentu narežemo na kvadrate, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od sira i vrhnja.
; – Crostini na talijanskom znače „male prepržene kriške kruha“ , a pripremivši palentu na ovaj način, možete slobodno zaboraviti čips i ostale grickalice. Uživajte!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Crostini od palente – U našem video receptu saznajte kako pripremiti crostine od palente. – kukuruzna krupica, maslac, parmezan (naribanog), ružmarin (sušenog), majčina dušica (sušene), kiselo vrhnje, svježi kravlji sir, vlasac (svježeg), mljevena crvena paprika, sol i papar ((svježe mljeveni)), Vlasac nasjeckamo, a vodu ili povrtnu juhu uzavrimo u loncu. ; Zatim u lonac s vrelom tekućinom dodamo kukuruznu krupicu i maslac i stalno miješajući pjenjačom ju kuhamo po uputama na pakiranju. ; Kuhanu palentu prelijemo u vatrostalnu posudu, prekrivenu papirom za pečenje, i rasporedimo ju pazeći da sloj palente ne bude deblji od 1 cm, zatim ju posipamo sušenim ružmarinom, sušenom majčinom dušicom i naribanim parmezanom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta. ; Hrskavu palentu izvadimo na dasku i pričekamo da se ohladi, a u zdjelicu sa sirom dodamo kiselo vrhnje, sjeckani vlasac, posipamo mljevenom crvenom paprikom, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; Pečenu palentu narežemo na kvadrate, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od sira i vrhnja.
; -</div>
Crostini od palente
U našem video receptu saznajte kako pripremiti crostine od palente.
Crostini na talijanskom znače „male prepržene kriške kruha“ , a pripremivši palentu na ovaj način, možete slobodno zaboraviti čips i ostale grickalice. Uživajte!
Crostini od palente - U našem video receptu saznajte kako pripremiti crostine od palente. - kukuruzna krupica, maslac, parmezan (naribanog), ružmarin (sušenog), majčina dušica (sušene), kiselo vrhnje, svježi kravlji sir, vlasac (svježeg), mljevena crvena paprika, sol i papar ((svježe mljeveni)), Vlasac nasjeckamo, a vodu ili povrtnu juhu uzavrimo u loncu. ; Zatim u lonac s vrelom tekućinom dodamo kukuruznu krupicu i maslac i stalno miješajući pjenjačom ju kuhamo po uputama na pakiranju. ; Kuhanu palentu prelijemo u vatrostalnu posudu, prekrivenu papirom za pečenje, i rasporedimo ju pazeći da sloj palente ne bude deblji od 1 cm, zatim ju posipamo sušenim ružmarinom, sušenom majčinom dušicom i naribanim parmezanom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta. ; Hrskavu palentu izvadimo na dasku i pričekamo da se ohladi, a u zdjelicu sa sirom dodamo kiselo vrhnje, sjeckani vlasac, posipamo mljevenom crvenom paprikom, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; Pečenu palentu narežemo na kvadrate, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od sira i vrhnja.
; -
Upute po koracima:
- Vlasac nasjeckamo, a vodu ili povrtnu juhu uzavrimo u loncu.
- Zatim u lonac s vrelom tekućinom dodamo kukuruznu krupicu i maslac i stalno miješajući pjenjačom ju kuhamo po uputama na pakiranju.
- Kuhanu palentu prelijemo u vatrostalnu posudu, prekrivenu papirom za pečenje, i rasporedimo ju pazeći da sloj palente ne bude deblji od 1 cm, zatim ju posipamo sušenim ružmarinom, sušenom majčinom dušicom i naribanim parmezanom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 40-ak minuta.
- Hrskavu palentu izvadimo na dasku i pričekamo da se ohladi, a u zdjelicu sa sirom dodamo kiselo vrhnje, sjeckani vlasac, posipamo mljevenom crvenom paprikom, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.
- Pečenu palentu narežemo na kvadrate, rasporedimo ih na tanjure i poslužimo s umakom od sira i vrhnja.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 57
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|