Piletina s bademima i korijanderom na indijski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bademima i korijanderom na indijski način. – luk, šećer, lovorov list, pročišćeni maslac, kim, korijander (u sjemenkama), čili papričica (u prahu), kurkuma, mljevena crvena paprika, pileća prsa, češnjak, đumbir, čili papričica, bademi (blanširanih), korijander (sjeckani), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Piletinu narežemo na komade veličine zalogaja, češnjak, đumbir i ljute papričice grubo narežemo, u mužaru izmrvimo sjemenke korijandera i kim, a luk nasjeckamo. ; U wok iznad vatre ulijemo 2-3 žlice ulja, dodamo luk, šećer, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo dok se luk ne karamelizira. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo narezanu papričicu, češnjak, đumbir, bademe, posolimo i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na karamelizirani luk dodamo mrvljene sjemenke korijandera i kima, čili u prahu, mljevenu papriku, kurkumu, promiješamo i pričekamo da začini zamirišu. ; Zatim dodamo pročišćeni maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo komade piletine, posolimo, promiješamo i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 3-4 minute dodamo smjesu iz sjekača, izmiješamo sastojke, ulijemo cca. 250 ml vode, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 10-ak minuta. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zgusne. ; Nakon 4-5 minuta kuhanja jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.
; – Ghee je pročišćeni maslac, za Indijce najsavršeniji i najčišći proizvod od mlijeka koji se koristi u kulinarstvu, ali i u religiji za pročišćenje duše i predlažemo da pogledate kako se slaže s piletinom, bademima i korijanderom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Piletina s bademima i korijanderom na indijski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bademima i korijanderom na indijski način. – luk, šećer, lovorov list, pročišćeni maslac, kim, korijander (u sjemenkama), čili papričica (u prahu), kurkuma, mljevena crvena paprika, pileća prsa, češnjak, đumbir, čili papričica, bademi (blanširanih), korijander (sjeckani), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Piletinu narežemo na komade veličine zalogaja, češnjak, đumbir i ljute papričice grubo narežemo, u mužaru izmrvimo sjemenke korijandera i kim, a luk nasjeckamo. ; U wok iznad vatre ulijemo 2-3 žlice ulja, dodamo luk, šećer, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo dok se luk ne karamelizira. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo narezanu papričicu, češnjak, đumbir, bademe, posolimo i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na karamelizirani luk dodamo mrvljene sjemenke korijandera i kima, čili u prahu, mljevenu papriku, kurkumu, promiješamo i pričekamo da začini zamirišu. ; Zatim dodamo pročišćeni maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo komade piletine, posolimo, promiješamo i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 3-4 minute dodamo smjesu iz sjekača, izmiješamo sastojke, ulijemo cca. 250 ml vode, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 10-ak minuta. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zgusne. ; Nakon 4-5 minuta kuhanja jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.
; -</div>
Piletina s bademima i korijanderom na indijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bademima i korijanderom na indijski način.
Ghee je pročišćeni maslac, za Indijce najsavršeniji i najčišći proizvod od mlijeka koji se koristi u kulinarstvu, ali i u religiji za pročišćenje duše i predlažemo da pogledate kako se slaže s piletinom, bademima i korijanderom.
Piletina s bademima i korijanderom na indijski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu s bademima i korijanderom na indijski način. - luk, šećer, lovorov list, pročišćeni maslac, kim, korijander (u sjemenkama), čili papričica (u prahu), kurkuma, mljevena crvena paprika, pileća prsa, češnjak, đumbir, čili papričica, bademi (blanširanih), korijander (sjeckani), vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Piletinu narežemo na komade veličine zalogaja, češnjak, đumbir i ljute papričice grubo narežemo, u mužaru izmrvimo sjemenke korijandera i kim, a luk nasjeckamo. ; U wok iznad vatre ulijemo 2-3 žlice ulja, dodamo luk, šećer, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo dok se luk ne karamelizira. ; Za to vrijeme u sjekač stavimo narezanu papričicu, češnjak, đumbir, bademe, posolimo i izradimo jednoličnu smjesu. ; Na karamelizirani luk dodamo mrvljene sjemenke korijandera i kima, čili u prahu, mljevenu papriku, kurkumu, promiješamo i pričekamo da začini zamirišu. ; Zatim dodamo pročišćeni maslac i pričekamo da se rastopi. ; Potom dodamo komade piletine, posolimo, promiješamo i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 3-4 minute dodamo smjesu iz sjekača, izmiješamo sastojke, ulijemo cca. 250 ml vode, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 10-ak minuta. ; Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zgusne. ; Nakon 4-5 minuta kuhanja jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.
; -
Piletinu narežemo na komade veličine zalogaja, češnjak, đumbir i ljute papričice grubo narežemo, u mužaru izmrvimo sjemenke korijandera i kim, a luk nasjeckamo.
U wok iznad vatre ulijemo 2-3 žlice ulja, dodamo luk, šećer, lovorov list, posolimo, promiješamo i pržimo dok se luk ne karamelizira.
Za to vrijeme u sjekač stavimo narezanu papričicu, češnjak, đumbir, bademe, posolimo i izradimo jednoličnu smjesu.
Na karamelizirani luk dodamo mrvljene sjemenke korijandera i kima, čili u prahu, mljevenu papriku, kurkumu, promiješamo i pričekamo da začini zamirišu.
Zatim dodamo pročišćeni maslac i pričekamo da se rastopi.
Potom dodamo komade piletine, posolimo, promiješamo i pržimo ih sa svih strana.
Nakon 3-4 minute dodamo smjesu iz sjekača, izmiješamo sastojke, ulijemo cca. 250 ml vode, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri, 10-ak minuta.
Zatim ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo da umak zgusne.
Nakon 4-5 minuta kuhanja jelo rasporedimo na tanjure, posipamo sjeckanim korijanderom i poslužimo.