Katsudon – pohana svinjetina s rižom na japanski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti katsudon – pohanu svinjetinu s rižom na japanski način. – svinjski odrezak, glatko brašno, krušne mrvice, luk, šećer, teriyaki umak, povrtni temeljac, jaje, mladi luk, riža, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Svinjske odreske prerežemo po duljini, posolimo ih, prvo ih uvaljamo u brašno, zatim u dva umućena jaja, na kraju u krušne mrvice, višak otresemo i ispržimo ih u dubokoj masnoći te izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Luk narežemo na trakice, a mladi luk na kolutiće. ; U vrući wok iznad vatre, na 2-3 žlice ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom i pržimo dok se ne karamelizira. ; Nakon 2 minute dodamo polovicu mladog luka, ulijemo juhu i teriyaki umak te kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; Za to vrijeme skuhamo rižu po uputama na pakiranju, a odreske narežemo na trake. ; Zatim u wok dodamo preostala umućena jaja, promiješamo i čim se jaja počnu stvrdnjavati wok maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhanu rižu, prekrijemo ju mješavinom jaja i luka, na kraju stavimo narezane pohane odreske, posipamo preostalim narezanim mladim lukom i poslužimo.
; – Teriyaki umak se priprema od sojinog umaka, šećera, rižinog vina, češnjaka i đumbira, a koristi se za mariniranje mesa, dodatak pri pripremi i kao gotov umak. A kako smo ga ovaj put iskoristili, pogledajte u ovom receptu za japanski specijalitet.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Katsudon – pohana svinjetina s rižom na japanski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti katsudon – pohanu svinjetinu s rižom na japanski način. – svinjski odrezak, glatko brašno, krušne mrvice, luk, šećer, teriyaki umak, povrtni temeljac, jaje, mladi luk, riža, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Svinjske odreske prerežemo po duljini, posolimo ih, prvo ih uvaljamo u brašno, zatim u dva umućena jaja, na kraju u krušne mrvice, višak otresemo i ispržimo ih u dubokoj masnoći te izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Luk narežemo na trakice, a mladi luk na kolutiće. ; U vrući wok iznad vatre, na 2-3 žlice ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom i pržimo dok se ne karamelizira. ; Nakon 2 minute dodamo polovicu mladog luka, ulijemo juhu i teriyaki umak te kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; Za to vrijeme skuhamo rižu po uputama na pakiranju, a odreske narežemo na trake. ; Zatim u wok dodamo preostala umućena jaja, promiješamo i čim se jaja počnu stvrdnjavati wok maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhanu rižu, prekrijemo ju mješavinom jaja i luka, na kraju stavimo narezane pohane odreske, posipamo preostalim narezanim mladim lukom i poslužimo.
; -</div>
Katsudon - pohana svinjetina s rižom na japanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti katsudon - pohanu svinjetinu s rižom na japanski način.
Teriyaki umak se priprema od sojinog umaka, šećera, rižinog vina, češnjaka i đumbira, a koristi se za mariniranje mesa, dodatak pri pripremi i kao gotov umak. A kako smo ga ovaj put iskoristili, pogledajte u ovom receptu za japanski specijalitet.
Katsudon - pohana svinjetina s rižom na japanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti katsudon - pohanu svinjetinu s rižom na japanski način. - svinjski odrezak, glatko brašno, krušne mrvice, luk, šećer, teriyaki umak, povrtni temeljac, jaje, mladi luk, riža, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Svinjske odreske prerežemo po duljini, posolimo ih, prvo ih uvaljamo u brašno, zatim u dva umućena jaja, na kraju u krušne mrvice, višak otresemo i ispržimo ih u dubokoj masnoći te izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće. ; Luk narežemo na trakice, a mladi luk na kolutiće. ; U vrući wok iznad vatre, na 2-3 žlice ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom i pržimo dok se ne karamelizira. ; Nakon 2 minute dodamo polovicu mladog luka, ulijemo juhu i teriyaki umak te kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; Za to vrijeme skuhamo rižu po uputama na pakiranju, a odreske narežemo na trake. ; Zatim u wok dodamo preostala umućena jaja, promiješamo i čim se jaja počnu stvrdnjavati wok maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhanu rižu, prekrijemo ju mješavinom jaja i luka, na kraju stavimo narezane pohane odreske, posipamo preostalim narezanim mladim lukom i poslužimo.
; -
Svinjske odreske prerežemo po duljini, posolimo ih, prvo ih uvaljamo u brašno, zatim u dva umućena jaja, na kraju u krušne mrvice, višak otresemo i ispržimo ih u dubokoj masnoći te izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
Luk narežemo na trakice, a mladi luk na kolutiće.
U vrući wok iznad vatre, na 2-3 žlice ulja, dodamo luk, posipamo ga šećerom i pržimo dok se ne karamelizira.
Nakon 2 minute dodamo polovicu mladog luka, ulijemo juhu i teriyaki umak te kuhamo dok tekućina napola ne ispari.
Za to vrijeme skuhamo rižu po uputama na pakiranju, a odreske narežemo na trake.
Zatim u wok dodamo preostala umućena jaja, promiješamo i čim se jaja počnu stvrdnjavati wok maknemo s vatre.
Na tanjure rasporedimo kuhanu rižu, prekrijemo ju mješavinom jaja i luka, na kraju stavimo narezane pohane odreske, posipamo preostalim narezanim mladim lukom i poslužimo.