- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Zagorski štrukli na dva načina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina. – štrukli (sa sirom), vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaje, maslac, krušne mrvice, Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke. ; Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta. ; Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
; – Štrukli su specijalitet sjeverozapadne Hrvatske, a mogu biti slani i slatki te kuhani i pečeni. Kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zagorski štrukli na dva načina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina. – štrukle (sa sirom), vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaje, maslac, krušne mrvice, Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke. ; Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta. ; Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
; -</div>
Zagorski štrukli na dva načina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina.
Štrukli su specijalitet sjeverozapadne Hrvatske, a mogu biti slani i slatki te kuhani i pečeni. Kako smo ih mi pripremili, pogledajte u priloženom videu.
Zagorski štrukli na dva načina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zagorske štrukle na dva načina. - štrukle (sa sirom), vrhnje za kuhanje, kiselo vrhnje, jaje, maslac, krušne mrvice, Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke. ; Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta. ; Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta. ; Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Jaje razbijemo u zdjelu i umutimo ga, a zatim dodamo kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje te izmiješamo sastojke.
- Polovicu štrukli rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude, prelijemo ih mješavinom vrhnja i jaja, preko mješavine stavimo nekoliko komadića maslaca i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 30-ak minuta.
- Za to vrijeme preostale štrukle stavimo u lonac s vrelom i posoljenom vodom i kuhamo ih po uputama na pakiranju, a u tavu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo krušne mrvice, promiješamo i pržimo ih na maslacu 4-5 minuta.
- Zapečene i kuhane štrukle rasporedimo na tanjure, kuhane štrukle prelijemo mješavinom maslaca i krušnih mrvica te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:60minuta |
|