- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Wiener zwiebelrostbraten – pečeni odrezak s lukom na bečki način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti wiener zwiebelrostbraten – pečeni odrezak s lukom na bečki način. – juneći odrezak ((entrecote)), maslac, luk, senf, vinski ocat, mesni temeljac, brašno, ulje (za prženje), sol i papar ((svježe mljeveni)), Odreske očistimo od kožica i žilica te ih malo istučemo batom za meso, a luk narežemo na kolutove. ; Zatim odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice vrućeg ulja. Nakon 3-4 minute odreske okrenemo i pržimo ih još toliko. ; Gotove odreske premjestimo na aluminijsku foliju i dobro ih omotamo kako bi zadržali toplinu. ; Na masnoću od prženja ulijemo juhu i vinski ocat, dodamo senf i kuhamo dalje dok umak napola ne ispari, pjenjačom stružući po dnu kako bi skinuli karamelizirani sloj. ; Za to vrijeme u lonac s vrelim dubokim uljem dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno smeđe boje. ; Nakon 3-4 minute kuhanja, u umak dodamo kockice hladnog maslaca i pjenjačom miješamo dok umak ne postane kremast. Još tople odreske rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom, nadjenemo prženim kolutima luka i poslužimo.
; – Zahvaljujući Austro-Ugarskoj Monarhiji u austrijskoj se kuhinji prepoznaju obilježja njemačke, švicarske, mađarske, turske, slovenske, hrvatske, francuske, španjolske, nizozemske, talijanske, srpske i židovske kuhinje, a ukoliko želite kušati pravo bečko jelo, pogledajte video i uživajte.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Wiener zwiebelrostbraten – pečeni odrezak s lukom na bečki način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti wiener zwiebelrostbraten – pečeni odrezak s lukom na bečki način. – juneći odrezak ((entrecote)), maslac, luk, senf, vinski ocat, mesni temeljac, brašno, ulje (za prženje), sol i papar ((svježe mljeveni)), Odreske očistimo od kožica i žilica te ih malo istučemo batom za meso, a luk narežemo na kolutove. ; Zatim odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice vrućeg ulja. Nakon 3-4 minute odreske okrenemo i pržimo ih još toliko. ; Gotove odreske premjestimo na aluminijsku foliju i dobro ih omotamo kako bi zadržali toplinu. ; Na masnoću od prženja ulijemo juhu i vinski ocat, dodamo senf i kuhamo dalje dok umak napola ne ispari, pjenjačom stružući po dnu kako bi skinuli karamelizirani sloj. ; Za to vrijeme u lonac s vrelim dubokim uljem dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno smeđe boje. ; Nakon 3-4 minute kuhanja, u umak dodamo kockice hladnog maslaca i pjenjačom miješamo dok umak ne postane kremast. Još tople odreske rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom, nadjenemo prženim kolutima luka i poslužimo.
; -</div>
Wiener zwiebelrostbraten - pečeni odrezak s lukom na bečki način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti wiener zwiebelrostbraten - pečeni odrezak s lukom na bečki način.
Zahvaljujući Austro-Ugarskoj Monarhiji u austrijskoj se kuhinji prepoznaju obilježja njemačke, švicarske, mađarske, turske, slovenske, hrvatske, francuske, španjolske, nizozemske, talijanske, srpske i židovske kuhinje, a ukoliko želite kušati pravo bečko jelo, pogledajte video i uživajte.
Wiener zwiebelrostbraten - pečeni odrezak s lukom na bečki način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti wiener zwiebelrostbraten - pečeni odrezak s lukom na bečki način. - juneći odrezak ((entrecote)), maslac, luk, senf, vinski ocat, mesni temeljac, brašno, ulje (za prženje), sol i papar ((svježe mljeveni)), Odreske očistimo od kožica i žilica te ih malo istučemo batom za meso, a luk narežemo na kolutove. ; Zatim odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice vrućeg ulja. Nakon 3-4 minute odreske okrenemo i pržimo ih još toliko. ; Gotove odreske premjestimo na aluminijsku foliju i dobro ih omotamo kako bi zadržali toplinu. ; Na masnoću od prženja ulijemo juhu i vinski ocat, dodamo senf i kuhamo dalje dok umak napola ne ispari, pjenjačom stružući po dnu kako bi skinuli karamelizirani sloj. ; Za to vrijeme u lonac s vrelim dubokim uljem dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno smeđe boje. ; Nakon 3-4 minute kuhanja, u umak dodamo kockice hladnog maslaca i pjenjačom miješamo dok umak ne postane kremast. Još tople odreske rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom, nadjenemo prženim kolutima luka i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Odreske očistimo od kožica i žilica te ih malo istučemo batom za meso, a luk narežemo na kolutove.
- Zatim odreske začinimo solju i paprom, uvaljamo ih u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice vrućeg ulja. Nakon 3-4 minute odreske okrenemo i pržimo ih još toliko.
- Gotove odreske premjestimo na aluminijsku foliju i dobro ih omotamo kako bi zadržali toplinu.
- Na masnoću od prženja ulijemo juhu i vinski ocat, dodamo senf i kuhamo dalje dok umak napola ne ispari, pjenjačom stružući po dnu kako bi skinuli karamelizirani sloj.
- Za to vrijeme u lonac s vrelim dubokim uljem dodamo kolutove luka i pržimo ih do zlatno smeđe boje.
- Nakon 3-4 minute kuhanja, u umak dodamo kockice hladnog maslaca i pjenjačom miješamo dok umak ne postane kremast. Još tople odreske rasporedimo na tanjure, prelijemo ih umakom, nadjenemo prženim kolutima luka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|