Moules frites – dagnje s pomfritom na belgijski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti moules frites – dagnje s pomfritom na belgijski način. – dagnje (svježih), maslac, luk, češnjak, peršin, peršin (sjeckanog), majčina dušica (sušena), bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, pommes frites, sol i papar ((svježe mljeveni)), Dagnjama odstranimo bradu i ostružemo ih, a one školjke koje se pod kucanjem ne zatvore bacimo, a luk grubo narežemo. ; Pomfrit rasporedimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 30 minuta. 15 minuta nakon što smo pomfrit stavili u pećnicu, na tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani luk, protisnemo češnjak, začinimo sušenom majčinom dušicom i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon jedne minute dodamo grančice peršina, ulijemo vino i pričekamo da zavri. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo, dodamo školjke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta sastojke začinimo solju i paprom, promiješamo, rasporedimo na tanjure s pomfritom, prelijemo s malo umaka, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Iako je Belgija poznata po pivu, čokoladi, vaflima i prženim krumpirićima, ovo je jedno od omiljenijih belgijskih jela, a zašto je tome tako uvjerite se sami. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Moules frites – dagnje s pomfritom na belgijski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti moules frites – dagnje s pomfritom na belgijski način. – dagnje (svježih), maslac, luk, češnjak, peršin, peršin (sjeckanog), majčina dušica (sušena), bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, pommes frites, sol i papar ((svježe mljeveni)), Dagnjama odstranimo bradu i ostružemo ih, a one školjke koje se pod kucanjem ne zatvore bacimo, a luk grubo narežemo. ; Pomfrit rasporedimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 30 minuta. 15 minuta nakon što smo pomfrit stavili u pećnicu, na tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani luk, protisnemo češnjak, začinimo sušenom majčinom dušicom i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon jedne minute dodamo grančice peršina, ulijemo vino i pričekamo da zavri. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo, dodamo školjke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta sastojke začinimo solju i paprom, promiješamo, rasporedimo na tanjure s pomfritom, prelijemo s malo umaka, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Moules frites - dagnje s pomfritom na belgijski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti moules frites - dagnje s pomfritom na belgijski način.
Iako je Belgija poznata po pivu, čokoladi, vaflima i prženim krumpirićima, ovo je jedno od omiljenijih belgijskih jela, a zašto je tome tako uvjerite se sami. U slast!
Moules frites - dagnje s pomfritom na belgijski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti moules frites - dagnje s pomfritom na belgijski način. - dagnje (svježih), maslac, luk, češnjak, peršin, peršin (sjeckanog), majčina dušica (sušena), bijelo vino (suhog), vrhnje za kuhanje, pommes frites, sol i papar ((svježe mljeveni)), Dagnjama odstranimo bradu i ostružemo ih, a one školjke koje se pod kucanjem ne zatvore bacimo, a luk grubo narežemo. ; Pomfrit rasporedimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 30 minuta. 15 minuta nakon što smo pomfrit stavili u pećnicu, na tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo narezani luk, protisnemo češnjak, začinimo sušenom majčinom dušicom i pržimo na srednje jakoj vatri. ; Nakon jedne minute dodamo grančice peršina, ulijemo vino i pričekamo da zavri. ; Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo, dodamo školjke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 5-6 minuta sastojke začinimo solju i paprom, promiješamo, rasporedimo na tanjure s pomfritom, prelijemo s malo umaka, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Dagnjama odstranimo bradu i ostružemo ih, a one školjke koje se pod kucanjem ne zatvore bacimo, a luk grubo narežemo.
Pomfrit rasporedimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje i stavimo ga peći u pećnicu, zagrijanu na 220°C, 30 minuta. 15 minuta nakon što smo pomfrit stavili u pećnicu, na tavu iznad vatre stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo narezani luk, protisnemo češnjak, začinimo sušenom majčinom dušicom i pržimo na srednje jakoj vatri.
Nakon jedne minute dodamo grančice peršina, ulijemo vino i pričekamo da zavri.
Potom ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo, dodamo školjke, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 5-6 minuta sastojke začinimo solju i paprom, promiješamo, rasporedimo na tanjure s pomfritom, prelijemo s malo umaka, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.