- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Ollebrod - danska juha od kruha i piva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ollebrod - dansku juhu od kruha i piva.
Raženi kruh sadrži mnogo vitamina i minerala, bogat je vlaknima zbog čega je dobar za probavu, zbog glikemijskog indeksa stvara dugotrajan osjećaj sitosti, a ova je (za nas dosta neobična) juha tradicionalno dansko jelo i ukoliko se bavite gastronomskim istraživanjem nepoznatog i rijetkog, svakako ju pripremite.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- raženi kruh, 250 g
- pivo, 500 ml
- šećer, 10 g
- cimet, 1 korica
- limun, 1/2
- vrhnje za šlag
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kruh narežemo na kockice, limunovu koricu naribamo, a sok iscijedimo.
- U lonac iznad vatre stavimo kockice kruha, posolimo, ulijemo cca. 600 ml vode i kad zavri kuhamo, povremeno miješajući, dok ne dobijemo gustu smjesu.
- Nakon 10-ak minuta kuhanja preostale veće komade kruha usitnimo pjenjačom, ulijemo pivo, dodamo šećer, naribanu koricu limuna, koricu cimeta, ulijemo limunov sok, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući 20-ak minuta.
- Za to vrijeme izradimo šlag.
- Gotovu juhu rasporedimo u tanjure, ukrasimo šlagom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |