- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Maksakaste – jetrica na estonski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti maksakaste – jetrica na estonski način. – teleća jetrica, brašno, luk, mileram, kiseli krastavci, krumpir, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Jetrica očistimo od žilica i narežemo ih na trakice, krastavce narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kriške. ; Narezani krumpir stavimo u lonac s posoljenom vodom i kad zavri kuhamo ga 20-ak minuta. ; Za to vrijeme trakice jetrica uvaljamo u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. ; Nakon 5 minuta dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Za to vrijeme preostalo brašno premjestimo u zdjelicu, ulijemo cca. 150 ml vode i umutimo, zatim dodamo mileram i još jednom dobrom promiješamo. ; Dobivenu smjesu milerama, brašna i vode ulijemo u tavu s jetricama, promiješamo i kuhamo dalje, povremeno miješajući. ; Nakon 2-3 minute, kada se umak zgusnuo, tavu maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhani krumpir i jetrica s umakom, ukasimo narezanim kiselim krastavcima, krumpir posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Jetrica su dobar izvor željeza, fosfora, vitamina B12, folne kiseline, riboflavina (vitamina B2), niacina i vitamina A, a pripremljena na ovaj način, u finom i jednostavnom gustom umaku i s kiselim krastavcima te kuhanim krumpirom, prava su poslastica. Dobar tek!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Maksakaste – jetrica na estonski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti maksakaste – jetrica na estonski način. – teleća jetrica, brašno, luk, mileram, kiseli krastavci, krumpir, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Jetrica očistimo od žilica i narežemo ih na trakice, krastavce narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kriške. ; Narezani krumpir stavimo u lonac s posoljenom vodom i kad zavri kuhamo ga 20-ak minuta. ; Za to vrijeme trakice jetrica uvaljamo u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. ; Nakon 5 minuta dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Za to vrijeme preostalo brašno premjestimo u zdjelicu, ulijemo cca. 150 ml vode i umutimo, zatim dodamo mileram i još jednom dobrom promiješamo. ; Dobivenu smjesu milerama, brašna i vode ulijemo u tavu s jetricama, promiješamo i kuhamo dalje, povremeno miješajući. ; Nakon 2-3 minute, kada se umak zgusnuo, tavu maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhani krumpir i jetrica s umakom, ukasimo narezanim kiselim krastavcima, krumpir posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Maksakaste - jetrica na estonski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti maksakaste - jetrica na estonski način.
Jetrica su dobar izvor željeza, fosfora, vitamina B12, folne kiseline, riboflavina (vitamina B2), niacina i vitamina A, a pripremljena na ovaj način, u finom i jednostavnom gustom umaku i s kiselim krastavcima te kuhanim krumpirom, prava su poslastica. Dobar tek!
Maksakaste - jetrica na estonski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti maksakaste - jetrica na estonski način. - teleća jetrica, brašno, luk, mileram, kiseli krastavci, krumpir, peršin (sjeckani), ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Jetrica očistimo od žilica i narežemo ih na trakice, krastavce narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kriške. ; Narezani krumpir stavimo u lonac s posoljenom vodom i kad zavri kuhamo ga 20-ak minuta. ; Za to vrijeme trakice jetrica uvaljamo u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja. ; Nakon 5 minuta dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute. ; Za to vrijeme preostalo brašno premjestimo u zdjelicu, ulijemo cca. 150 ml vode i umutimo, zatim dodamo mileram i još jednom dobrom promiješamo. ; Dobivenu smjesu milerama, brašna i vode ulijemo u tavu s jetricama, promiješamo i kuhamo dalje, povremeno miješajući. ; Nakon 2-3 minute, kada se umak zgusnuo, tavu maknemo s vatre. ; Na tanjure rasporedimo kuhani krumpir i jetrica s umakom, ukasimo narezanim kiselim krastavcima, krumpir posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Jetrica očistimo od žilica i narežemo ih na trakice, krastavce narežemo na kockice, luk nasjeckamo, a krumpir ogulimo, operemo i narežemo na kriške.
- Narezani krumpir stavimo u lonac s posoljenom vodom i kad zavri kuhamo ga 20-ak minuta.
- Za to vrijeme trakice jetrica uvaljamo u brašno, višak otresemo i stavimo ih pržiti u tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja.
- Nakon 5 minuta dodamo sjeckani luk, posolimo, promiješamo i pržimo 2-3 minute.
- Za to vrijeme preostalo brašno premjestimo u zdjelicu, ulijemo cca. 150 ml vode i umutimo, zatim dodamo mileram i još jednom dobrom promiješamo.
- Dobivenu smjesu milerama, brašna i vode ulijemo u tavu s jetricama, promiješamo i kuhamo dalje, povremeno miješajući.
- Nakon 2-3 minute, kada se umak zgusnuo, tavu maknemo s vatre.
- Na tanjure rasporedimo kuhani krumpir i jetrica s umakom, ukasimo narezanim kiselim krastavcima, krumpir posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.65
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:45minuta |
|