Allgäuer Kässesuppe – njemačka juha od sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Allgäuer Kässesuppe – njemačku juhu od sira. – maslac, glatko brašno, bijelo vino (suhog), mesni temeljac, mlijeko, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, sir ementaler, raženi kruh, češnjak, sol, Kruhu odstranimo koricu, mekani dio narežemo na kockice, a sir ementaler naribamo na krupni ribež. U tavu iznad vatre stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i pržimo ga dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon 1-2 minute, uz stalno miješanje pjenjačom, polako ulijemo bijelo vino i juhu, pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom ulijemo mlijeko, vrhnje za kuhanje, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavicu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo kockice kruha i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta prženja kockice kruha posolimo, dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i maknemo s vatre. ; U juhu dodamo muškatni oraščić i kuhamo dalje, postupno dodajući naribani sir i miješajući pjenjačom. ; Nakon 2-3 minute, kada se sir rastopio, juhu rasporedimo u tanjure, posipamo ju prženim kockicama kruha i poslužimo.
; – Ementaler je polutvrdi sir, koji potječe iz doline Emmental u švicarskom kantonu Bern i sadrži 45% masnoće, a ovaj put smo ga upotrijebili kako bi pripremili ovu finu i izdašnu poznatu njemačku juhu.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Allgäuer Kässesuppe – njemačka juha od sira – U našem video receptu saznajte kako pripremiti Allgäuer Kässesuppe – njemačku juhu od sira. – maslac, glatko brašno, bijelo vino (suhog), mesni temeljac, mlijeko, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, sir ementaler, raženi kruh, češnjak, sol, Kruhu odstranimo koricu, mekani dio narežemo na kockice, a sir ementaler naribamo na krupni ribež. U tavu iznad vatre stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i pržimo ga dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon 1-2 minute, uz stalno miješanje pjenjačom, polako ulijemo bijelo vino i juhu, pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom ulijemo mlijeko, vrhnje za kuhanje, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavicu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo kockice kruha i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta prženja kockice kruha posolimo, dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i maknemo s vatre. ; U juhu dodamo muškatni oraščić i kuhamo dalje, postupno dodajući naribani sir i miješajući pjenjačom. ; Nakon 2-3 minute, kada se sir rastopio, juhu rasporedimo u tanjure, posipamo ju prženim kockicama kruha i poslužimo.
; -</div>
Allgäuer Kässesuppe - njemačka juha od sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti Allgäuer Kässesuppe - njemačku juhu od sira.
Ementaler je polutvrdi sir, koji potječe iz doline Emmental u švicarskom kantonu Bern i sadrži 45% masnoće, a ovaj put smo ga upotrijebili kako bi pripremili ovu finu i izdašnu poznatu njemačku juhu.
Allgäuer Kässesuppe - njemačka juha od sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti Allgäuer Kässesuppe - njemačku juhu od sira. - maslac, glatko brašno, bijelo vino (suhog), mesni temeljac, mlijeko, vrhnje za kuhanje, muškatni oraščić, sir ementaler, raženi kruh, češnjak, sol, Kruhu odstranimo koricu, mekani dio narežemo na kockice, a sir ementaler naribamo na krupni ribež. U tavu iznad vatre stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo brašno i pržimo ga dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući pjenjačom. ; Nakon 1-2 minute, uz stalno miješanje pjenjačom, polako ulijemo bijelo vino i juhu, pazeći da ne ostanu grudice. ; Potom ulijemo mlijeko, vrhnje za kuhanje, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, 10-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavicu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo kockice kruha i pržimo ih sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta prženja kockice kruha posolimo, dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i maknemo s vatre. ; U juhu dodamo muškatni oraščić i kuhamo dalje, postupno dodajući naribani sir i miješajući pjenjačom. ; Nakon 2-3 minute, kada se sir rastopio, juhu rasporedimo u tanjure, posipamo ju prženim kockicama kruha i poslužimo.
; -
Kruhu odstranimo koricu, mekani dio narežemo na kockice, a sir ementaler naribamo na krupni ribež. U tavu iznad vatre stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo brašno i pržimo ga dok ne počne dobivati boju, stalno miješajući pjenjačom.
Nakon 1-2 minute, uz stalno miješanje pjenjačom, polako ulijemo bijelo vino i juhu, pazeći da ne ostanu grudice.
Potom ulijemo mlijeko, vrhnje za kuhanje, posolimo, promiješamo i kad zavri kuhamo na laganoj vatri, povremeno miješajući, 10-ak minuta.
Za to vrijeme u tavicu iznad vatre stavimo preostali maslac i pričekamo da se rastopi.
Zatim dodamo kockice kruha i pržimo ih sa svih strana.
Nakon 5-6 minuta prženja kockice kruha posolimo, dodamo protisnuti češnjak, promiješamo i maknemo s vatre.
U juhu dodamo muškatni oraščić i kuhamo dalje, postupno dodajući naribani sir i miješajući pjenjačom.
Nakon 2-3 minute, kada se sir rastopio, juhu rasporedimo u tanjure, posipamo ju prženim kockicama kruha i poslužimo.