- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Erwtensoep – gusta juha od graška i kobasica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti erwtensoep – gustu juhu od graška i kobasica. – poriluk, korijen celera, slanina (sušene), grašak, kobasica (za kuhanje), peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Poriluk očistimo isperemo pod mlazom hladne vode i narežemo ga na trakice, korijen celera ogulimo i nasjeckamo, a slaninu narežemo na manje komade. ; U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice poriluka, sjeckani celer, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta dodamo narezanu slaninu, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo kobasice i grašak, ulijemo toliko vruće vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 90 minuta. ; Potom iz lonca izvadimo komade slanine i kobasice te kobasice narežemo na ploške, a grašak u loncu izradimo štapnim mikserom. ; Gustu juhu rasporedimo u tanjure, dodamo komade slanine i ploške kobasica, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Grašak je pronađen u starogrčkim grobovima 6000 godina pr. Kr., a u južnoj Rusiji u 5000 godina starim arheološkim slojevima, a ovaj put smo ga pronašli u nevjerojatno finoj, jednostavnoj i hranjivoj juhi, koja se može poslužiti i kao samostalno jelo.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Erwtensoep – gusta juha od graška i kobasica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti erwtensoep – gustu juhu od graška i kobasica. – poriluk, korijen celera, slanina (sušene), grašak, kobasica (za kuhanje), peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Poriluk očistimo isperemo pod mlazom hladne vode i narežemo ga na trakice, korijen celera ogulimo i nasjeckamo, a slaninu narežemo na manje komade. ; U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice poriluka, sjeckani celer, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta dodamo narezanu slaninu, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo kobasice i grašak, ulijemo toliko vruće vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 90 minuta. ; Potom iz lonca izvadimo komade slanine i kobasice te kobasice narežemo na ploške, a grašak u loncu izradimo štapnim mikserom. ; Gustu juhu rasporedimo u tanjure, dodamo komade slanine i ploške kobasica, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Erwtensoep - gusta juha od graška i kobasica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti erwtensoep - gustu juhu od graška i kobasica.
Grašak je pronađen u starogrčkim grobovima 6000 godina pr. Kr., a u južnoj Rusiji u 5000 godina starim arheološkim slojevima, a ovaj put smo ga pronašli u nevjerojatno finoj, jednostavnoj i hranjivoj juhi, koja se može poslužiti i kao samostalno jelo.
Erwtensoep - gusta juha od graška i kobasica - U našem video receptu saznajte kako pripremiti erwtensoep - gustu juhu od graška i kobasica. - poriluk, korijen celera, slanina (sušene), grašak, kobasica (za kuhanje), peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Poriluk očistimo isperemo pod mlazom hladne vode i narežemo ga na trakice, korijen celera ogulimo i nasjeckamo, a slaninu narežemo na manje komade. ; U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice poriluka, sjeckani celer, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući. ; Nakon 10-ak minuta dodamo narezanu slaninu, promiješamo i pržimo još 2-3 minute. ; Zatim dodamo kobasice i grašak, ulijemo toliko vruće vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 90 minuta. ; Potom iz lonca izvadimo komade slanine i kobasice te kobasice narežemo na ploške, a grašak u loncu izradimo štapnim mikserom. ; Gustu juhu rasporedimo u tanjure, dodamo komade slanine i ploške kobasica, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Poriluk očistimo isperemo pod mlazom hladne vode i narežemo ga na trakice, korijen celera ogulimo i nasjeckamo, a slaninu narežemo na manje komade.
- U lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog ulja, dodamo trakice poriluka, sjeckani celer, posolimo, promiješamo i pržimo na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.
- Nakon 10-ak minuta dodamo narezanu slaninu, promiješamo i pržimo još 2-3 minute.
- Zatim dodamo kobasice i grašak, ulijemo toliko vruće vode da prekrije sastojke i kad zavri kuhamo na laganoj vatri 90 minuta.
- Potom iz lonca izvadimo komade slanine i kobasice te kobasice narežemo na ploške, a grašak u loncu izradimo štapnim mikserom.
- Gustu juhu rasporedimo u tanjure, dodamo komade slanine i ploške kobasica, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:120minuta |
|