- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Domaći ravioli s umakom od sušenih rajčica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti domaće raviole s umakom od sušenih rajčica.
Talijanska se kuhinja većim dijelom oslanja na tjesteninu i razne umake od rajčica, a takav je i ovaj ukusan recept s raviolima punjenim sirom i prelivenim posebno izdašnim umakom od rajčica.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- ravioli, 500 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 6 režnja
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- mini rajčica, 350 g
- sušene rajčice, 80 g
- origano, 2 žlice sušeni
- šećer, 1 žličica
- balzamična krema, 30 ml
- maslac, 125 g
- bosiljak, 10 listića svježi
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
- rajčica, 700 g sjeckana
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U multipraktik stavimo oštro brašno, dodamo jedno jaje, malo maslinovog ulja i smjesu posolimo. Sada zatvorimo multipraktik i sastojke izradimo dok se ne počne stvarati tijesto. Kada su se počele stvarati grudice, u multipraktik dodamo jedno po jedno jaje.
- Zatim tijesto izvadimo na radnu površinu i mijesimo ga desetak minuta dok ne postane elastično i čvrsto. Gotovo tijesto sada umotamo u prozirnu kuhinjsku foliju i ostavimo 30-ak minuta da odstoji.
- Za to vrijeme, u zasebnu zdjelu stavimo svježi kravlji sir, preko njega naribamo malo aromatičnog sira, po želji začinimo svježe mljevenim paprom, po potrebi s malo soli, izmiješamo sastojke i nadjev je gotov.
- Odmoreno tijesto sada izvadimo iz prozirne kuhinjske folije, radnu površinu pobrašnimo oštrim brašnom, na brašno položimo tijesto i jednolično ga razvaljamo na pravokutnik debljine 3 mm. Sada tijesto prerežemo popola, po veličini kalupa, a kalup za raviole malo pobrašnimo. Zatim na kalup stavimo jednu polovicu tijesta, lagano utisnemo tijesto u udubine i punimo ih pripremljenom smjesom od sira.
- Kada smo nadjenuli sve udubine, drugom polovicom tijesta prekrijemo kalup i čvrstim prelaskom valjka preko površine tijesta i kalupa lagano izrezujemo raviole. Kada smo izrezali sve raviole, okrenemo kalup i pustimo ih da sami padnu iz kalupa.
- Sada pripremimo umak tako da očistimo i nasjeckamo luk, u tavu iznad vatre ulijemo maslinovo ulje te na njega dodamo luk i kockice maslaca. Zatim režnjeve češnjaka očistimo i nasjeckamo te i njih dodamo u tavu s lukom i pirjamo dalje.
- Kada je povrće omekšalo u tavu umiješamo koncentrat rajčice, dodamo sjeckanu rajčicu, začinimo origanom i dodamo malo šećera. Zatim sušenu rajčicu nasjeckamo i dodamo ju u lonac sa sjeckanom rajčicom. Na istoj dasci narežemo još malo mini rajčica te i njih dodamo i kuhamo sa sušenom i sjeckanom rajčicom.
- Na kraju umiješamo i balzamičku kremu, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo dalje te po potrebi podlijevamo s vodom.
- Nakon 30-ak minuta kuhanja umaka u lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo raviole i kada voda ponovno zavri kuhamo ih aldente.
- Nakon 5 do 6 minuta, kada su ravioli isplivali na površinu možemo ugasiti obje vatre.
- Raviole sada slažemo na tanjur za posluživanje i prelijemo ih pikantnim umakom od rajčica.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |