- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gusta juha od rajčica i lepinje
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gustu juhu od rajčica i lepinje.
Nesvakidašnja juha od rajčica s komadićima lepinja koja se može poslužiti i kao samostalno jelo, nezaobilazan je recept za sve ljubitelje jela od rajčica. Svakako pripremiti!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- maslac, 50 g
- mini rajčica, 500 g
- češnjak, 3 režnja
- bosiljak, 1 vezica svježi
- pasirana rajčica, 700 ml
- lepinja, 1
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Oprane i očišćene mini rajčice izbodemo nožićem i stavimo ih u prikladnu posudu.
- Preko rajčice protisnemo režanj češnjaka, natrgamo nekoliko listova svježeg bosiljka, prelijemo s malo maslinovog ulja, posolimo i promiješamo.
- Tako pripremljene rajčice premjestimo u vatrostalnu posudu i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 175°C, 20-ak minuta.
- Za to vrijeme preostalo ulje iz posude u kojoj smo pripremali rajčice prelijemo u lonac iznad vatre, dodamo maslac i pričekamo da se maslac rastopi.
- Očišćene režnjeve češnjaka listiće svježeg bosiljka grubo nasjeckamo, premjestimo ih u lonac sa zagrijanom masnoćom, promiješamo i čim češnjak zamiriše umiješamo koncentrat rajčice, ulijemo mješavinu pasirane rajčicu i isto toliko vode, posolimo, promiješamo, poklopimo i juhu kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Pečene mini rajčice izvadimo iz pećnice, a lonac s juhom maknemo s vatre.
- Zatim u juhu natrgamo lepinje na komade veličine zalogaja, grubo izmiješamo, dodamo pečene rajčice, ukrasimo natrganim listićima svježeg bosiljka, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju i paprom, nježno izmiješamo, rasporedimo u prikladne tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |