- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina u umaku od rajčica na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u umaku od rajčica na mediteranski način.
Ovo jelo jednostavno ne može biti loše. Piletina i dvije vrste rajčica pa još malo papričica, vina, ljutike i još koječega, stopilo se u zaista harmoničan okus Mediterana. Dobar tek!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- brašno, 100 g
- maslac, 200 g
- ljutika, 4
- češnjak, 5 režnjeva
- pileći batak, 4 sa zabatkom
- rajčica, 300 g sjeckana
- svježa crvena paprika, 1
- svježa zelena paprika, 1
- sušene rajčice, 80 g
- bosiljak, 3-4 listića svježeg
- bijelo vino, 80 ml suhog
- kokošji temeljac, 60 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ljutiku i češnjak očistimo i narežemo na listiće, a u lonac iznad vatre ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo maslac i pričekamo da se maslac rastopi.
- Brašno stavimo u prikladnu posudu i začinimo ga mljevenim paprom. Komade piletine rasporedimo na radnu površinu, posolimo ih, uvaljamo u brašno, a višak brašna otresemo.
- U lonac, na ugrijanu masnoću, dodamo narezanu ljutiku i češnjak, preko njih rasporedimo komade piletine i pržimo ih. Za to vrijeme papričice očistimo od peteljaka i koštica te ih narežemo na trakice.
- Nakon 3-4 minute prženja piletinu okrenemo i pržimo ju još toliko, a sušene rajčice sitno nasjeckamo.
- U zdjelu sa sjeckanom rajčicom dodamo narezane papričice i sjeckanu sušenu rajčicu, začinimo solju i paprom, promiješamo i mješavinu prelijemo preko piletine.
- Piletinu okrenemo kožom prema gore, lonac poklopimo i stavimo ga u pećnicu, zagrijanu na 170°C. Nakon 15-ak minuta sastojke prelijemo suhim bijelim vinom i s malo juhe, poklopimo te vratimo u pećnicu na još 45 minuta.
- Neposredno prije kraja pripreme u pećnici skuhamo široke zelene rezance po uputama na pakiranju.
- Lonac s piletinom i umakom izvadimo iz pećnice, rezance ocijedimo i premjestimo ih na pladanj za posluživanje, pored njih rasporedimo piletinu i umak te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:80minuta |