- Almo Čatlak
- 80 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica – U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s nadjevom od svježih kobasica. – tjestenina za lazanje, kobasica pečenica, luk, crno vino (suho), pasirana rajčica, bešamel umak, polutvrdi masni sir (dimljeni), mini rajčica, bosiljak (svježi), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (svježe mljeveni), Luk očistimo, nasjeckamo i stavimo u lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, posolimo, promiješamo i pirjamo ga na laganoj vatri, a kobasice prepolovimo i meso iz ovitka istisnemo u lonac s lukom. ; Meso kobasica usitnimo vilicom, ulijemo crno vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari. Zatim sastojke začinimo solju i paprom, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 15-ak minuta kuhanja ugasimo vatru, u umak umiješamo vrhnje za kuhanje i ostavimo da se umak ohladi. Ohlađeni umak premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a dno vatrostalne posude prelijemo bešamel umakom. ; Pomoću vrećice za istiskivanje, umakom nadjenemo cannellone i rasporedimo ih po dnu vatrostalne posude, prelijemo ih preostalim bešamel umakom, preko njih naribamo dimljeni polutvrdi sir i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta. ; Gotove cannellone izvadimo iz pećnice, a oprane i očišćene mini rajčice narežemo na četvrtine, premjestimo ih u prikladnu posudu, preko njih natrgamo nekoliko listića svježeg bosiljka, začinimo ih solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke. ; Tako pripremljene rajčice rasporedimo preko cannellona i poslužimo.
; – Cannelloni s aromatičnim nadjevom od kobasica i rajčice, preliveni bechamel umakom i zapečeni u pećnici… Mmmm! Ako želite saznati više pogledajte pripremu jela i krenite u kupovinu namirnica. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica – – tjestenina (500 g tjestenine cannelloni), kobasice pečenice (700 g kobasica pečenica), luk (1 glavica luka), crno vino (160 ml suhog crnog vina), pasirana rajčica (700 ml pasirane rajčice), bešamel umak (700 g bechamel umaka), polutvrdi masni sir (80 g dimljenog polutvrdog sira), rajčica (10-ak mini rajčica), bosiljak (10-ak listova svježeg bosiljka), maslinovo ulje (ekstra djevičansko maslinovo ulje), sol i papar (sol i svježe mljeveni papar), – testt</div>
Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica
U našem video receptu saznajte kako pripremiti cannellone s nadjevom od svježih kobasica.
Cannelloni s aromatičnim nadjevom od kobasica i rajčice, preliveni bechamel umakom i zapečeni u pećnici… Mmmm! Ako želite saznati više pogledajte pripremu jela i krenite u kupovinu namirnica. U slast!
Cannelloni s nadjevom od svježih kobasica - - tjestenina (500 g tjestenine cannelloni), kobasice pečenice (700 g kobasica pečenica), luk (1 glavica luka), crno vino (160 ml suhog crnog vina), pasirana rajčica (700 ml pasirane rajčice), bešamel umak (700 g bechamel umaka), polutvrdi masni sir (80 g dimljenog polutvrdog sira), rajčica (10-ak mini rajčica), bosiljak (10-ak listova svježeg bosiljka), maslinovo ulje (ekstra djevičansko maslinovo ulje), sol i papar (sol i svježe mljeveni papar), - testt
Upute po koracima:
- Luk očistimo, nasjeckamo i stavimo u lonac iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, posolimo, promiješamo i pirjamo ga na laganoj vatri, a kobasice prepolovimo i meso iz ovitka istisnemo u lonac s lukom.
- Meso kobasica usitnimo vilicom, ulijemo crno vino, promiješamo i kuhamo dok vino napola ne ispari. Zatim sastojke začinimo solju i paprom, ulijemo pasiranu rajčicu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 15-ak minuta kuhanja ugasimo vatru, u umak umiješamo vrhnje za kuhanje i ostavimo da se umak ohladi. Ohlađeni umak premjestimo u vrećicu za istiskivanje, a dno vatrostalne posude prelijemo bešamel umakom.
- Pomoću vrećice za istiskivanje, umakom nadjenemo cannellone i rasporedimo ih po dnu vatrostalne posude, prelijemo ih preostalim bešamel umakom, preko njih naribamo dimljeni polutvrdi sir i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-ak minuta.
- Gotove cannellone izvadimo iz pećnice, a oprane i očišćene mini rajčice narežemo na četvrtine, premjestimo ih u prikladnu posudu, preko njih natrgamo nekoliko listića svježeg bosiljka, začinimo ih solju i paprom, prelijemo s malo maslinovog ulja i izmiješamo sastojke.
- Tako pripremljene rajčice rasporedimo preko cannellona i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 51
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta |
|