- Miro Biondić
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Krafni u zadnji čas
U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne u zadnji čas.
Krafne obično jedemo na fašnik, ali podjednako su dobre i svakog drugog dana u godini. Od svih mogućih sličnih recepata ovaj je najbrži za pripremu. Krafne možete puniti pekmezom, čokoladom ili kremom od vanilije.
Krafni u zadnji čas - U našem video receptu saznajte kako pripremiti krafne u zadnji čas. - glatko brašno, kvasac (suhog), šećer, maslac, mlijeko, jaje, žumanjak, limun (naribana korica), marmelada (od marelice), ulje, Kvasac pomiješamo sa žlicom brašna, šećera, 1 dl toplog mlijeka i pustimo da se digne (otprilike 20 minuta). ; Preostalo brašno razradimo sa maslacem (koji se opustio na sobnoj temperaturi), dodamo ribanu limunovu koricu, žumanjke, jaje, dignuti kvasac i preostalo toplo mlijeko. ; Tijesto dobro razradimo i pustimo da se diže otprilike 40 minuta. Premijesimo ga i razvaljamo na debljinu 1 cm.; Većom okruglom šalicom ili sl. izrežemo krugove, te na svaki drugi stavimo žlicu marmelade od marelice i prekrijemo sa praznim. Malo manjim okruglom šalicom ili sl. spojimo tijesta i izrežemo višak. Tako dobivene oblike pustimo da se dižu još ½ sata. ; Pržimo u dubokom vrućem ulju tako da u vruće ulje stavimo prvo gornju stranu i pržimo poklopljeno do željene boje, a zatim okrenemo na drugu stranu i pržimo otklopljeno (da nam se ispržena strana ne upari). ; Prije serviranja krafne posipamo sa šećerom u prahu. ; Kod izrade krafni najviše treba paziti na temperaturu prostorije u kojoj se radi (da nije hladno) te da namirnice s kojima radimo nisu pothlađene.; -
Upute po koracima:
- Kvasac pomiješamo sa žlicom brašna, šećera, 1 dl toplog mlijeka i pustimo da se digne (otprilike 20 minuta).
- Preostalo brašno razradimo sa maslacem (koji se opustio na sobnoj temperaturi), dodamo ribanu limunovu koricu, žumanjke, jaje, dignuti kvasac i preostalo toplo mlijeko.
- Tijesto dobro razradimo i pustimo da se diže otprilike 40 minuta. Premijesimo ga i razvaljamo na debljinu 1 cm.
- Većom okruglom šalicom ili sl. izrežemo krugove, te na svaki drugi stavimo žlicu marmelade od marelice i prekrijemo sa praznim. Malo manjim okruglom šalicom ili sl. spojimo tijesta i izrežemo višak. Tako dobivene oblike pustimo da se dižu još ½ sata.
- Pržimo u dubokom vrućem ulju tako da u vruće ulje stavimo prvo gornju stranu i pržimo poklopljeno do željene boje, a zatim okrenemo na drugu stranu i pržimo otklopljeno (da nam se ispržena strana ne upari).
- Prije serviranja krafne posipamo sa šećerom u prahu.
- Kod izrade krafni najviše treba paziti na temperaturu prostorije u kojoj se radi (da nije hladno) te da namirnice s kojima radimo nisu pothlađene.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |