- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Paprike punjene mariniranim gljivama
Saznajte kako pripremiti paprike punjene mariniranim gljivama u našem video receptu.
Kada kažemo punjene paprike, mislimo na one uobičajene, svima poznate paprike punjene mljevenim mesom. I svaka im čast. Tko može zamisliti djetinjstvo u Hrvatskoj bez punjenih paprika? No ove su laganije, atraktivnijeg izgleda, i potvrđuju pravilo da su gljive i paprike odlična kombinacija. Malo kalorija, puno okusa.
Paprike punjene mariniranim gljivama - Saznajte kako pripremiti paprike punjene mariniranim gljivama u našem video receptu. - paprika (zelenih), gljive (mariniranih), luk (1 glavica luka), maslac, peršin (kosani), temeljac povrtne juhe, škrob, vrhnje za kuhanje, sir gouda, maslinovo ulje, sol i papar, Na ugrijanu tavu stavimo maslac, malo maslinovog ulja, sitno kosani luk i pirjamo dok ne postane staklast. ; Dodajemo marinirane gljive, sol i papar. ; Dok se gljive pirjaju premažemo posudu za pečenje maslacem i u nju posložimo očišćene paprike koje lagano solimo i paprimo. ; U tavu dodajemo jušni temeljac te škrobno brašno koji razmutimo u malo vode. ; Dodajemo vrhnje za kuhanje, kosani peršin list, promiješamo te pustimo da prokuha 5 minuta. ; Nadjevom punimo paprike, a na vrh svake stavljamo po krišku sira, kosanog peršina i podlijemo sa jušnim temeljcem. ; Stavljamo u pećnicu na srednju razinu, 30 minuta na 200 °C.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- paprika, 8 zelenih
- gljive, 500 g mariniranih
- luk, 1 glavica 1 glavica luka
- maslac, 20 g
- peršin, 1 žlica kosani
- povrtni temeljac, 5 dl
- škrob, 2 žlice
- vrhnje za kuhanje, 1 dl
- sir gouda, 8 listova
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na ugrijanu tavu stavimo maslac, malo maslinovog ulja, sitno kosani luk i pirjamo dok ne postane staklast.
- Dodajemo marinirane gljive, sol i papar.
- Dok se gljive pirjaju premažemo posudu za pečenje maslacem i u nju posložimo očišćene paprike koje lagano solimo i paprimo.
- U tavu dodajemo jušni temeljac te škrobno brašno koji razmutimo u malo vode.
- Dodajemo vrhnje za kuhanje, kosani peršin list, promiješamo te pustimo da prokuha 5 minuta.
- Nadjevom punimo paprike, a na vrh svake stavljamo po krišku sira, kosanog peršina i podlijemo sa jušnim temeljcem.
- Stavljamo u pećnicu na srednju razinu, 30 minuta na 200 °C.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |