- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Punjene slane roladice od lisnatog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene slane roladice od lisnatog tijesta.
Ove slasne roladice samo izgledom podsjećaju na šaumrole, a odlično su slano predjelo. Nikako ih nemojte napraviti previše, jer su tako fine da će se svi najesti prije glavnog jelo, a to vam vjerojatno nije cilj.
Punjene slane roladice od lisnatog tijesta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti punjene slane roladice od lisnatog tijesta. - lisnato tijesto, šunka (kuhane), sir gouda, jaja, maslac, senf, brašno (za posipanje), Lisnato tijesto odledimo na sobnoj temperaturi. Položimo ga na brašnom posipanu površinu i valjkom ga razvučemo u pravokutnik debljine ½ centimetra.; Izrežemo trakice širine oko 3 cm i duljine oko 30 cm. ; Trakice omotavamo u roladice pomoću limenih kalupa (za šaumrole) i polažemo ih u posudu za pečenje u pećnici, praveći razmak među njima, jer prilikom pečenja narastaju. Isto učinimo sa ostalim izrezanim trakicama. ; Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u pećnicu na 180°C sve dok roladice lagano ne porumene. Vadimo ih i pustimo da se ohlade. ; Šunku, sir i jaja narežemo na kockice i pomiješamo sa rastopljenim maslacem i senfom. ; Ohlađene roladice skidamo sa limenih kalupa (za šaumrole) i punimo dobivenom smjesom. ; Punjene slažemo u posudu za pečenje u pećnici te ih ponovo stavimo peći na srednju razinu, oko 10 minuta da se sir rastopi i smjesa poveže.; -
Upute po koracima:
- Lisnato tijesto odledimo na sobnoj temperaturi. Položimo ga na brašnom posipanu površinu i valjkom ga razvučemo u pravokutnik debljine ½ centimetra.
- Izrežemo trakice širine oko 3 cm i duljine oko 30 cm.
- Trakice omotavamo u roladice pomoću limenih kalupa (za šaumrole) i polažemo ih u posudu za pečenje u pećnici, praveći razmak među njima, jer prilikom pečenja narastaju. Isto učinimo sa ostalim izrezanim trakicama.
- Tako pripremljeno tijesto stavimo peći u pećnicu na 180°C sve dok roladice lagano ne porumene. Vadimo ih i pustimo da se ohlade.
- Šunku, sir i jaja narežemo na kockice i pomiješamo sa rastopljenim maslacem i senfom.
- Ohlađene roladice skidamo sa limenih kalupa (za šaumrole) i punimo dobivenom smjesom.
- Punjene slažemo u posudu za pečenje u pećnici te ih ponovo stavimo peći na srednju razinu, oko 10 minuta da se sir rastopi i smjesa poveže.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |