- Tomislav Špiček
- 15 min
- 6 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Jaja u marinadi
U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u marinadi.
Kako od običnih tvrdo kuhanih jaja napraviti aromatično jelo, a uz to i spasiti jaja koja su ostala kao višak? Uz samo malo truda, jaja će zamirisati po klinčićima, cimetu i lovoru, a dugo će izdržati u hladnjaku. Odlično jelo za one koji su na dijeti.
Jaja u marinadi - U našem video receptu saznajte kako pripremiti jaja u marinadi. - jaje, ocat, sol, šećer, papar (u zrnu), klinčić, cimet, lovorov list, Ocat razblažimo s pola litre vode, dodamo sol, papar u zrnu, klinčiće, koricu cimeta, lovorov list i pristavimo na vatru. ; Kada tekućina provre, kuhamo je još 10 minuta na umjerenoj temperaturi. ; Tvrdo kuhana jaja poslažemo u prikladnu staklenku. ; Vruću marinadu prelijemo na jaja i ostavimo da se hladi. ; Nakon što se do kraja ohladi, staklenku hermetički zatvorimo i stavimo da stoji u hladnjaku 2-3 dana kako bi jaja upila začine.; -
Upute po koracima:
- Ocat razblažimo s pola litre vode, dodamo sol, papar u zrnu, klinčiće, koricu cimeta, lovorov list i pristavimo na vatru.
- Kada tekućina provre, kuhamo je još 10 minuta na umjerenoj temperaturi.
- Tvrdo kuhana jaja poslažemo u prikladnu staklenku.
- Vruću marinadu prelijemo na jaja i ostavimo da se hladi.
- Nakon što se do kraja ohladi, staklenku hermetički zatvorimo i stavimo da stoji u hladnjaku 2-3 dana kako bi jaja upila začine.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |