- Miro Biondić
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjetina kao divljač
U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu kao divljač.
Ako volite divljač, a volite i janjetinu, onda je ovo pravo jelo za vas. Priprema se kao divljač, a ima sva najbolja svojstva janjetine. Izuzetno je ukusno, a zeko i Bambi mogu i dalje slobodno trčati šumom.
Janjetina kao divljač - U našem video receptu saznajte kako pripremiti janjetinu kao divljač. - janjetina (bez kosti), bijelo vino, ocat (vinskog), češnjak, palenta, maslac, parmezan, ružmarin, peršin (list), ulje, sol, papar (u zrnu), Na vrućem ulju prepržimo ružmarin i režnjeve češnjaka, dodamo janjetinu narezanu na krupne kocke, lovorov list, papar u zrnu i nastavimo pirjati podlijevajući octom i vinom uz dodatak soli, po potrebi dolijemo malo vode. ; Kada je meso kuhano, pokapamo s limunovim sokom te okus doradimo sa solju i paprom. ; Kao prilog serviramo palentu koju smo skuhali na rijetko i završili sa maslacem i parmezanom, dekoriramo sa ružmarinom.; -
Upute po koracima:
- Na vrućem ulju prepržimo ružmarin i režnjeve češnjaka, dodamo janjetinu narezanu na krupne kocke, lovorov list, papar u zrnu i nastavimo pirjati podlijevajući octom i vinom uz dodatak soli, po potrebi dolijemo malo vode.
- Kada je meso kuhano, pokapamo s limunovim sokom te okus doradimo sa solju i paprom.
- Kao prilog serviramo palentu koju smo skuhali na rijetko i završili sa maslacem i parmezanom, dekoriramo sa ružmarinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |