- Slavko Večerić
- 90 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Slani puding od riže i mesnog sira
U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani puding od riže i mesnog sira.
Vrsta riže ima više od 1000, dok je ovo jelo jedinstveno. Neutralnost riže dozvoljava ementaleru i mesnom siru da se pokažu u punom bogatstvu svoga okusa. Vrlo zanimljivo i zasigurno nesvakidašnje jelo.
Slani puding od riže i mesnog sira - U našem video receptu saznajte kako pripremiti slani puding od riže i mesnog sira. - riža, mesni sir, maslac, luk, sir ementaler, brašno, bijelo vino (suho), mlijeko, ulje, sol i papar, Prvo radimo bešamel. U tavi na polovicu maslaca dodamo brašno i kratko miješamo. ; Začinimo sa malo soli te dodajemo vruće mlijeko, stalno miješajući dok ne nestanu grudice. ; Umak ostavimo da provrije i skinemo ga sa vatre. ; Začinimo bijelim paprom, dodamo naribani sir i miješamo dok se sir potpuno ne rastopi. ; Na preostaloj polovici maslaca i malo ulja popržimo sitno kosani luk, dodamo rižu, kratko je popržimo, prelijemo bijelim vinom i ostavimo da ispari. ; Dodamo vrući mesni temeljac i miješamo dok riža ne upije veći dio tekućine (paziti da se riža ne skuha do kraja) te maknemo na stranu. ; Vatrostalnu posudu dobro namažemo maslacem, po dnu rasporedimo sloj riže, preko riže stavimo sloj šunke i na kraju sloj bešamela. ; Nastavimo redati rižu, šunku i bešamel. ; Povrh svega natrgamo komadiće maslaca te stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C da dobro porumeni.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riža, 300 g
- mesni sir, 200 g
- maslac, 50 g
- luk, 1 glavica
- sir ementaler, 70 g
- brašno, 50 g
- bijelo vino, 1 dl suho
- mlijeko, 500 ml
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prvo radimo bešamel. U tavi na polovicu maslaca dodamo brašno i kratko miješamo.
- Začinimo sa malo soli te dodajemo vruće mlijeko, stalno miješajući dok ne nestanu grudice.
- Umak ostavimo da provrije i skinemo ga sa vatre.
- Začinimo bijelim paprom, dodamo naribani sir i miješamo dok se sir potpuno ne rastopi.
- Na preostaloj polovici maslaca i malo ulja popržimo sitno kosani luk, dodamo rižu, kratko je popržimo, prelijemo bijelim vinom i ostavimo da ispari.
- Dodamo vrući mesni temeljac i miješamo dok riža ne upije veći dio tekućine (paziti da se riža ne skuha do kraja) te maknemo na stranu.
- Vatrostalnu posudu dobro namažemo maslacem, po dnu rasporedimo sloj riže, preko riže stavimo sloj šunke i na kraju sloj bešamela.
- Nastavimo redati rižu, šunku i bešamel.
- Povrh svega natrgamo komadiće maslaca te stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C da dobro porumeni.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |