- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Rižoto na milanski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto na milanski način.
Kad pripravite ovaj milanski specijalitet to sigurno neće biti prvi i zadnji put. Ovaj rižoto lako će nadomjestiti juhu kao predjelo mesnom ručku ili večeri. Šafran daje jelu bogati okus i miris. Uživajte!
Rižoto na milanski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rižoto na milanski način. - riža, goveđa moždina, maslac, luk, parmezan (ribanog), šafran, bijelo vino (suho), temeljac mesne juhe (više ili manje po potrebi), maslinovo ulje, sol i papar, Goveđu moždinu izvadimo iz kosti i sitno nasjeckamo. ; U loncu za kuhanje rastopimo polovicu maslaca, dodamo sitno kosani luk, goveđu moždinu te malo soli i papra. ; Kada luk dobije zlatno žutu boju dodamo rižu, bijelo vino te pustimo da vino ispari. ; Ostavimo nekoliko minuta pirjati, a zatim malo po malo uz stalno miješanje dolijevamo vruću juhu. ; Na polovici kuhanja dodajemo šafran pomiješan sa malo juhe. ; Skinemo rižoto sa vatre dok nije sasvim suh, dodamo preostali maslac i ribani parmezan. ; Ostavimo da stoji poklopljen, sa strane, nekoliko minuta da se sastojci prožmu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riža, 300 g
- goveđa moždina, 50 g
- maslac, 70 g
- luk, 1 glavica
- parmezan, 50 g ribanog
- šafran, 1 prstohvat
- bijelo vino, 1 dl suho
- temeljac mesne juhe, 500 ml više ili manje po potrebi
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Goveđu moždinu izvadimo iz kosti i sitno nasjeckamo.
- U loncu za kuhanje rastopimo polovicu maslaca, dodamo sitno kosani luk, goveđu moždinu te malo soli i papra.
- Kada luk dobije zlatno žutu boju dodamo rižu, bijelo vino te pustimo da vino ispari.
- Ostavimo nekoliko minuta pirjati, a zatim malo po malo uz stalno miješanje dolijevamo vruću juhu.
- Na polovici kuhanja dodajemo šafran pomiješan sa malo juhe.
- Skinemo rižoto sa vatre dok nije sasvim suh, dodamo preostali maslac i ribani parmezan.
- Ostavimo da stoji poklopljen, sa strane, nekoliko minuta da se sastojci prožmu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |