Knedli od dizanog tijesta (germknedli) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle od dizanog tijesta (germknedle). – glatko brašno, oštro brašno, džem od šljiva, mak (mljevenog), kvasac (suhog), šećer, mlijeko, maslac, jaje, sol, Pjenicu pripremimo tako da u maloj posudi izmiješamo kvasac, žličicu šećera, brašna, ulijemo mlako mlijeko i stavimo na toplo da se digne. ; Na dasci ili u posudi za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i pjenicu te sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto (tijesto miješamo ručno – mikserom ili „klofamo“ kuhačom). ; Tijesto kratko odmorimo. ; Nakon toga razvaljamo u oblik deblje kobasice i nožem narežemo jednake veličine knedla. ; Rukom, na dasci raširimo knedle, napunimo ih džemom od šljiva, dobro ih zatvorimo, te zatvoreni dio okrenemo na brašnom posipanu dasku prema dolje. Takve ostavimo da se dignu za trećinu visine. ; Dignute knedle stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu, pokrivene oko 5-6 minuta, okrećemo ih, te svaki više puta probodemo dugačkom iglom i kuhamo još 5 minuta. ; Knedli su gotovi kada igla nakon uboda ostane suha. ; Izvadimo na tanjur, prelijemo dobro rastopljenim maslacem te posipamo šećerom pomiješanim mljevenim makom.; – Ovi odlični slatki knedli najbolji su iz austrijske kuhinje. Zamislite skijanje u Austriji bez germknedli? Da li bi se uopće itko tada uputio na tu hladnoću i vjetar? Fino dizano tijesto, džem od šljiva, te mljeveni mak tradicija su i gastronomski doživljaj koji se pamti.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Knedli od dizanog tijesta (germknedli) – U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle od dizanog tijesta (germknedle). – glatko brašno, oštro brašno, džem od šljiva, mak (mljevenog), kvasac (suhog), šećer, mlijeko, maslac, jaje, sol, Pjenicu pripremimo tako da u maloj posudi izmiješamo kvasac, žličicu šećera, brašna, ulijemo mlako mlijeko i stavimo na toplo da se digne. ; Na dasci ili u posudi za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i pjenicu te sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto (tijesto miješamo ručno – mikserom ili „klofamo“ kuhačom). ; Tijesto kratko odmorimo. ; Nakon toga razvaljamo u oblik deblje kobasice i nožem narežemo jednake veličine knedla. ; Rukom, na dasci raširimo knedle, napunimo ih džemom od šljiva, dobro ih zatvorimo, te zatvoreni dio okrenemo na brašnom posipanu dasku prema dolje. Takve ostavimo da se dignu za trećinu visine. ; Dignute knedle stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu, pokrivene oko 5-6 minuta, okrećemo ih, te svaki više puta probodemo dugačkom iglom i kuhamo još 5 minuta. ; Knedli su gotovi kada igla nakon uboda ostane suha. ; Izvadimo na tanjur, prelijemo dobro rastopljenim maslacem te posipamo šećerom pomiješanim mljevenim makom.; -</div>
Knedli od dizanog tijesta (germknedli)
U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle od dizanog tijesta (germknedle).
Ovi odlični slatki knedli najbolji su iz austrijske kuhinje. Zamislite skijanje u Austriji bez germknedli? Da li bi se uopće itko tada uputio na tu hladnoću i vjetar? Fino dizano tijesto, džem od šljiva, te mljeveni mak tradicija su i gastronomski doživljaj koji se pamti.
Knedli od dizanog tijesta (germknedli) - U našem video receptu saznajte kako pripremiti knedle od dizanog tijesta (germknedle). - glatko brašno, oštro brašno, džem od šljiva, mak (mljevenog), kvasac (suhog), šećer, mlijeko, maslac, jaje, sol, Pjenicu pripremimo tako da u maloj posudi izmiješamo kvasac, žličicu šećera, brašna, ulijemo mlako mlijeko i stavimo na toplo da se digne. ; Na dasci ili u posudi za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i pjenicu te sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto (tijesto miješamo ručno - mikserom ili „klofamo“ kuhačom). ; Tijesto kratko odmorimo. ; Nakon toga razvaljamo u oblik deblje kobasice i nožem narežemo jednake veličine knedla. ; Rukom, na dasci raširimo knedle, napunimo ih džemom od šljiva, dobro ih zatvorimo, te zatvoreni dio okrenemo na brašnom posipanu dasku prema dolje. Takve ostavimo da se dignu za trećinu visine. ; Dignute knedle stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu, pokrivene oko 5-6 minuta, okrećemo ih, te svaki više puta probodemo dugačkom iglom i kuhamo još 5 minuta. ; Knedli su gotovi kada igla nakon uboda ostane suha. ; Izvadimo na tanjur, prelijemo dobro rastopljenim maslacem te posipamo šećerom pomiješanim mljevenim makom.; -
Pjenicu pripremimo tako da u maloj posudi izmiješamo kvasac, žličicu šećera, brašna, ulijemo mlako mlijeko i stavimo na toplo da se digne.
Na dasci ili u posudi za tijesto prosijemo brašno, dodamo ostale sastojke i pjenicu te sve zajedno umiješamo u rahlo tijesto (tijesto miješamo ručno - mikserom ili „klofamo“ kuhačom).
Tijesto kratko odmorimo.
Nakon toga razvaljamo u oblik deblje kobasice i nožem narežemo jednake veličine knedla.
Rukom, na dasci raširimo knedle, napunimo ih džemom od šljiva, dobro ih zatvorimo, te zatvoreni dio okrenemo na brašnom posipanu dasku prema dolje. Takve ostavimo da se dignu za trećinu visine.
Dignute knedle stavimo kuhati u vrelu posoljenu vodu, pokrivene oko 5-6 minuta, okrećemo ih, te svaki više puta probodemo dugačkom iglom i kuhamo još 5 minuta.
Knedli su gotovi kada igla nakon uboda ostane suha.
Izvadimo na tanjur, prelijemo dobro rastopljenim maslacem te posipamo šećerom pomiješanim mljevenim makom.