- Tomislav Špiček
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Artičoke u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti artičoke u umaku od rajčice.
Artičoka, poznata još u starom Egiptu, stoljećima je bila delicija za bogate i privilegirane. Bogata je vitaminom A, regulira količinu kolesterola u krvi, sadrži tvari koje potiču rad jetre, a nadasve je vrlo ukusna. Uživajte u ovom jednostavno sjajnom jelu!
Artičoke u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti artičoke u umaku od rajčice. - artičoke (iz konzerve), rajčice pelati (mala konzerva), češnjak, koncentrat rajčice, sok od limuna, šećer, maslinovo ulje, sol i papar, Na vruće maslinovo ulje protisnemo češnjak i prije nego izgori, dodamo rajčicu pelati zajedno sa sokom. ; Rajčice lagano protisnemo vilicom, začinimo solju, bijelim paprom i pustimo da se lagano kuhaju 10-tak min. ; Pred kraj kuhanja dodamo srca artičoka (iz konzerve) te sve zajedno kuhamo dalje, dok se umak od rajčice ne zgusne. ; Ukoliko su svježe, artičoke odmah na početku stavimo kuhati na rajčicu pelati. Poklopljene kuhamo oko 15 minuta na laganoj vatri, maknemo poklopac i pustimo da umak reducira.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- artičoke, 12 srca iz konzerve
- pelati rajčice, 1 mala konzerva
- češnjak, 1 režanj
- koncentrat rajčice, 3 žlice
- sok od limuna, 1/2
- šećer, 4 žlice
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na vruće maslinovo ulje protisnemo češnjak i prije nego izgori, dodamo rajčicu pelati zajedno sa sokom.
- Rajčice lagano protisnemo vilicom, začinimo solju, bijelim paprom i pustimo da se lagano kuhaju 10-tak min.
- Pred kraj kuhanja dodamo srca artičoka (iz konzerve) te sve zajedno kuhamo dalje, dok se umak od rajčice ne zgusne.
- Ukoliko su svježe, artičoke odmah na početku stavimo kuhati na rajčicu pelati. Poklopljene kuhamo oko 15 minuta na laganoj vatri, maknemo poklopac i pustimo da umak reducira.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |