- Tomislav Špiček
- 60 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Rolade od blitve
U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolade od blitve.
Ukoliko vam se ne da blanširati, rezati, pirjati, motati, utiskivati i peći, nemojte ni slučajno skuhati ovo fantastično jelo! Ono će se zbog bogatstva i savršene izbalansiranosti okusa sigurno svidjeti vašim ukućanima i gostima pa ćete ubrzo ponovo morati blanširati, rezati, pirjati, motati, utiskivati...
Rolade od blitve - U našem video receptu saznajte kako pripremiti rolade od blitve. - blitva, šampinjoni, kravlji sir, luk, jaje, rajčice pelati, peršin, kiselo vrhnje, sir gouda, muškatni oraščić, maslinovo ulje, sol i papar, Listove blitve operemo i odvojimo od stabljika. Velike listove blanširamo (uronimo u vrelu vodu na 1-2 minute samo toliko da omekšaju), izvadimo pa naglo ohladimo u hladnoj vodi (da ostanu mekani i čvrsti). Preostalu blitvu narežemo na sitnije rezance. ; Na tavi ugrijemo maslinovo ulje te na njemu pirjamo sitno kosani luk, dodamo šampinjone narezane na kockice, pirjamo još 3 minute pa dodamo i nasjeckanu blitvu. Sve zajedno pirjamo samo toliko da blitva opusti, začinimo solju i paprom i maknemo sa vatre. ; U posebnoj zdjeli pomiješamo svježi sir i jaje i umiješamo smjesu od blitve i šampinjona. Po želji začinimo naribanim muškatnim oraščićem. ; Listove blitve (po 2 lista) slažemo jedan do drugog da im se rubovi preklapaju i da dobijemo pravokutnik. Nadijevamo ih smjesom sira, blitve i šampinjona pa ih oprezno zamatamo da dobijemo jednake roladice. Krajeve nježno utisnemo u sredinu. ; Umak od rajčice pomiješamo sa sitno kosanim peršinom i prelijemo ga u nauljenu vatrostalnu posudu. ; Po ulju posložimo rolade od blitve, prelijemo ih smjesom naribanog sira i vrhnja te sve zajedno stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 200°C oko 15 minuta. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- blitva, 600 g
- šampinjoni, 400 g
- kravlji sir, 200 g
- luk, 1 glavica
- jaje, 1
- pelati rajčice, 500 g
- peršin, 1 svežanj
- kiselo vrhnje, 1 dl
- sir gouda, 50 g
- muškatni oraščić
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Listove blitve operemo i odvojimo od stabljika. Velike listove blanširamo (uronimo u vrelu vodu na 1-2 minute samo toliko da omekšaju), izvadimo pa naglo ohladimo u hladnoj vodi (da ostanu mekani i čvrsti). Preostalu blitvu narežemo na sitnije rezance.
- Na tavi ugrijemo maslinovo ulje te na njemu pirjamo sitno kosani luk, dodamo šampinjone narezane na kockice, pirjamo još 3 minute pa dodamo i nasjeckanu blitvu. Sve zajedno pirjamo samo toliko da blitva opusti, začinimo solju i paprom i maknemo sa vatre.
- U posebnoj zdjeli pomiješamo svježi sir i jaje i umiješamo smjesu od blitve i šampinjona. Po želji začinimo naribanim muškatnim oraščićem.
- Listove blitve (po 2 lista) slažemo jedan do drugog da im se rubovi preklapaju i da dobijemo pravokutnik. Nadijevamo ih smjesom sira, blitve i šampinjona pa ih oprezno zamatamo da dobijemo jednake roladice. Krajeve nježno utisnemo u sredinu.
- Umak od rajčice pomiješamo sa sitno kosanim peršinom i prelijemo ga u nauljenu vatrostalnu posudu.
- Po ulju posložimo rolade od blitve, prelijemo ih smjesom naribanog sira i vrhnja te sve zajedno stavimo peći u pećnicu na donju razinu, na 200°C oko 15 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |