- Miro Biondić
- 60 min
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Hladna salata od piletine i tjestenine
U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladnu salatu od piletine i tjestenine.
Ovo lagano i osvježavajuće jelo idealno je za vruće dane - dat će vam mnogo energije, a neće vam opteretiti želudac. Tajna sjajnog okusa je u umaku: predivnoj aromi vlasca, bosiljka, majčine dušice i maslinovog ulja.
Hladna salata od piletine i tjestenine - U našem video receptu saznajte kako pripremiti hladnu salatu od piletine i tjestenine. - pileća prsa, tjestenina (penne), sir gouda, salata cikorija, grožðice, jogurt, kiselo vrhnje, bosiljak, vlasac, majčina dušica, ljuta mljevena paprika, balzamički ocat, maslinovo ulje, sol i papar, Tjesteninu kuhamo oko 8 minuta (al dente) u posoljenom vodi te je ocijedimo i isperemo u hladnoj vodi. ; Pileća prsica očistimo od kostiju, začinimo solju i paprom, prepečemo na maslinovom ulju, izvadimo te nasjeckamo na kockice. Goudu također narežemo na kockice. ; U zdjeli lagano promiješamo piletinu s ohlađenom tjesteninom, sirom, salatom i grožđicama. Jogurt razmutimo sa vrhnjem i žličicom šećera te dodamo acceto balsamico i ostale začine. ; Salatu začinimo jogurt umakom i poklopljeno pustimo 45 minuta da se sastojci prožmu. ; Serviramo na tanjuru, a po vrhu dekoriramo vrhovima cikorije i ljutom crvenom paprikom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pileća prsa, 500 g
- tjestenina, 200 g penne
- sir gouda, 150 g
- cikorija, 150 g
- grožđice, 100 g
- jogurt, 150 ml
- kiselo vrhnje, 1 dl
- bosiljak, 1 žličica
- vlasac, 1 žličica
- majčina dušica, 1 žličica
- ljuta mljevena paprika, 1 prstohvat
- balzamični ocat
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Tjesteninu kuhamo oko 8 minuta (al dente) u posoljenom vodi te je ocijedimo i isperemo u hladnoj vodi.
- Pileća prsica očistimo od kostiju, začinimo solju i paprom, prepečemo na maslinovom ulju, izvadimo te nasjeckamo na kockice. Goudu također narežemo na kockice.
- U zdjeli lagano promiješamo piletinu s ohlađenom tjesteninom, sirom, salatom i grožđicama. Jogurt razmutimo sa vrhnjem i žličicom šećera te dodamo acceto balsamico i ostale začine.
- Salatu začinimo jogurt umakom i poklopljeno pustimo 45 minuta da se sastojci prožmu.
- Serviramo na tanjuru, a po vrhu dekoriramo vrhovima cikorije i ljutom crvenom paprikom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |