- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Srdele na pari s maslinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele na pari s maslinama.
Srdele s maslinama jelo su za ljubitelje lagane i zdrave hrane. Srdela je sama po sebi toliko ukusna da je malo peršina i češnjaka te koja kap limuna i octa sasvim dovoljno da pripremimo bogato i fino jelo. Srdela pripravljena na pari sačuvat će svo svoje nutricionističko bogatstvo.
Srdele na pari s maslinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti srdele na pari s maslinama. - riba srdela, masline (crnih), peršin, češnjak, bijeli vinski ocat, limun, maslinovo ulje, sol, Prije svega peršin i češnjak sitno nasjeckamo. ; Opranim srdelama odstranimo glave i kosti, te ih razdvojimo na filete. Filete složimo u posudu s poklopcem, u kojoj sastojke možemo kuhati na pari. ; Zatim začinimo sjeckanim češnjakom, peršinom, octom, solju, paprom, limunovim sokom i s malo maslinova ulja. ; Dodamo masline, te posudu stavimo iznad lonca s vrelom vodom odgovarajuće veličine (voda u donjoj posudi ne smije dodirivati posudu sa filetima). ; Kuhamo poklopljeno na pari 15-ak minuta i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- srdele, 800 g
- masline, 100 g crnih
- peršin, 1 svežanj
- češnjak, 2 režnja
- bijeli vinski ocat, 50 ml
- limun, 1/2
- maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega peršin i češnjak sitno nasjeckamo.
- Opranim srdelama odstranimo glave i kosti, te ih razdvojimo na filete. Filete složimo u posudu s poklopcem, u kojoj sastojke možemo kuhati na pari.
- Zatim začinimo sjeckanim češnjakom, peršinom, octom, solju, paprom, limunovim sokom i s malo maslinova ulja.
- Dodamo masline, te posudu stavimo iznad lonca s vrelom vodom odgovarajuće veličine (voda u donjoj posudi ne smije dodirivati posudu sa filetima).
- Kuhamo poklopljeno na pari 15-ak minuta i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |