Svitci od patlidžana u woku

  • 75 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svitci od patlidžana u woku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svitke od patlidžana u woku.

Svijest o zdravoj prehrani čini wok i jela iz woka svakim danom sve popularnijim. Zbog brze pripreme namirnice zadržavaju svoje prehrambene vrijednosti, a jela koja dođu u woku na stol još dugo ostaju topla. Ovo jelo uvjerit će vas u sve prednosti ovakvog načina priprave.

Svitci od patlidžana u woku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svitke od patlidžana u woku. - patlidžani (velika), mljeveno meso (miješanog), češnjak, poriluk, koncentrat rajčice, bijelo vino, umak od soje, sol i papar, Patlidžane operemo, obrišemo (ne ljuštimo ih), odrežemo im krajeve pa ih narežemo na tanke ploške. Ploške posolimo i rasporedimo na tanjur. Ostavimo da odstoje dok ne ispuste tekućinu. ; U zdjeli pomiješamo mljeveno miješano meso, sojin umak, češnjak, škrobno brašno i ostavimo poklopljeno da se marinira oko 30 minuta. ; Patlidžane ocijedimo, raširimo na radnu površinu (dasku), nadijevamo mariniranom mesnom smjesom i pojedinačno zamotamo i probodemo čačkalicama da zadrže oblik svitaka. ; U woku na vruće ulje poslažemo svitke pa ih popržimo sa svih strana. ; Pržene podlijemo (ugasimo) bijelim vinom, prekrijemo kolutićima poriluka, začinimo čilijem, pirjamo nekoliko minuta pa podlijemo umakom od rajčice. ; Kad provrije, sve zajedno kuhamo još 10-tak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Patlidžane operemo, obrišemo (ne ljuštimo ih), odrežemo im krajeve pa ih narežemo na tanke ploške. Ploške posolimo i rasporedimo na tanjur. Ostavimo da odstoje dok ne ispuste tekućinu.
  2. U zdjeli pomiješamo mljeveno miješano meso, sojin umak, češnjak, škrobno brašno i ostavimo poklopljeno da se marinira oko 30 minuta.
  3. Patlidžane ocijedimo, raširimo na radnu površinu (dasku), nadijevamo mariniranom mesnom smjesom i pojedinačno zamotamo i probodemo čačkalicama da zadrže oblik svitaka.
  4. U woku na vruće ulje poslažemo svitke pa ih popržimo sa svih strana.
  5. Pržene podlijemo (ugasimo) bijelim vinom, prekrijemo kolutićima poriluka, začinimo čilijem, pirjamo nekoliko minuta pa podlijemo umakom od rajčice.
  6. Kad provrije, sve zajedno kuhamo još 10-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:75minuta

Najnovije zanimljivosti: