- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Riba u woku na pikantan način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu u woku na pikantan način.
Pripremite svoju omiljenu ribu na novi način! Arbun, brancin, cipal, ali i bilo koja druga riba sjajno će zaplivati u egzotičnom umaku od đumbira, suhog sherrya i sojinog umaka. Uvjerite se da wok može poslužiti i kao posuda za prženje, te da je riba u njemu gotova za samo nekoliko minuta!
Riba u woku na pikantan način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ribu u woku na pikantan način. - riba arbun (otprilike 4 komada cijele ribe), kukuruzno brašno, češnjak, đumbir, sherry (suhog), umak od soje, mladi luk, čili papričica (svježe), šećer u prahu, Ribu očistimo od iznutrica i ljusaka, operemo i osušimo. S obje strane zarežemo je s 2-3 poprečna reza, te začinimo solju i usitnjenom ljutom papričicom. ; U vrući wok, u duboku masnoću, stavimo ribu te je pečemo 2-4 minute sa svih strana, a zatim je izvadimo na papirnati ručnik da upije višak masnoće. ; Iz woka izlijemo veći dio ulja od prženja (tako da nam ostane oko jedna žlica ulja). U zdjelici izmiješamo smjesu kukuruznog brašna i dvije žlice vode i stavimo je na stranu da se brašno malo natopi. ; Češnjak narežemo, dodamo u vrući wok, začinimo trakicama svježeg đumbira i uz miješanje kratko pržimo dok začini ne puste mirise. Zatim, stalno miješajući, dodamo suhi shery, ljuti umak od rajčice, sojin umak, ulijemo 150 ml vode, dodamo natopljenu kukuruznu smjesu i dalje miješajući, čekamo da sve zajedno zavri. ; Na kraju dodamo šećer i mladi luk, te ga pustimo da se opusti. ; Ribu vratimo u wok da se ugrije i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- riba arbun, 1 kg otprilike 4 komada cijele ribe
- kukuruzno brašno, 1 žlica
- češnjak, 3 režnja
- đumbir, 1/2 žličice
- sherry, 2 žlice suhog
- sojin umak, 2 žlice
- mladi luk, 100 g
- čili papričica, 2 svježe
- šećer u prahu, 1 žličica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ribu očistimo od iznutrica i ljusaka, operemo i osušimo. S obje strane zarežemo je s 2-3 poprečna reza, te začinimo solju i usitnjenom ljutom papričicom.
- U vrući wok, u duboku masnoću, stavimo ribu te je pečemo 2-4 minute sa svih strana, a zatim je izvadimo na papirnati ručnik da upije višak masnoće.
- Iz woka izlijemo veći dio ulja od prženja (tako da nam ostane oko jedna žlica ulja). U zdjelici izmiješamo smjesu kukuruznog brašna i dvije žlice vode i stavimo je na stranu da se brašno malo natopi.
- Češnjak narežemo, dodamo u vrući wok, začinimo trakicama svježeg đumbira i uz miješanje kratko pržimo dok začini ne puste mirise. Zatim, stalno miješajući, dodamo suhi shery, ljuti umak od rajčice, sojin umak, ulijemo 150 ml vode, dodamo natopljenu kukuruznu smjesu i dalje miješajući, čekamo da sve zajedno zavri.
- Na kraju dodamo šećer i mladi luk, te ga pustimo da se opusti.
- Ribu vratimo u wok da se ugrije i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |