- Slavko Večerić
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta.
Wok u ovom receptu ima ulogu posude za duboko prženje. Fini komadići purećih prsa pripremljeni su u zanimljivoj hrskavoj korici od bjelanjka i škrobnog brašna. Ne žurite s prženjem, čekajte da se ulje u woku dobro zagrije! Tako će korica najbolje oviti pureće meso i ostaviti ga mekim i sočnim.
Pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pržena pureća prsa u woku s umakom od jogurta. - pureća prsa, bjelanjak, škrobno brašno, jogurt, češnjak, vlasac (kosani), tabasco (umaka), šećer u prahu, sol i papar, Prvo za umak izmiješamo jogurt, protisnuti češnjak, kosani svježi vlasac, ljuti umak (tabasco), sol i vrlo malo bijelog papra. ; Pureća prsa operemo i narežemo na trakice. ; Bjelanjke izmiješamo sa škrobnim brašnom, 1 žličicom šećera, solju i bijelim paprom pa u to uvaljamo narezana pureća prsa. ; U woku ugrijemo ulje i u njemu hrustavo popržimo trakice puretine (trakice stavljamo jednu po jednu u vruće ulje i pazimo da se kod pečenja međusobno ne zalijepe). ; Pržene trakice vadimo na papir da upije masnoću i serviramo uz pripremljen umak.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pureća prsa, 600 g
- bjelanjak, 2
- škrobno brašno, 100 g
- jogurt, 4 dl
- češnjak, 2 režnja
- vlasac, 1 žlica kosani
- tabasco, 1 žličica umaka
- šećer u prahu, 1 žličica
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prvo za umak izmiješamo jogurt, protisnuti češnjak, kosani svježi vlasac, ljuti umak (tabasco), sol i vrlo malo bijelog papra.
- Pureća prsa operemo i narežemo na trakice.
- Bjelanjke izmiješamo sa škrobnim brašnom, 1 žličicom šećera, solju i bijelim paprom pa u to uvaljamo narezana pureća prsa.
- U woku ugrijemo ulje i u njemu hrustavo popržimo trakice puretine (trakice stavljamo jednu po jednu u vruće ulje i pazimo da se kod pečenja međusobno ne zalijepe).
- Pržene trakice vadimo na papir da upije masnoću i serviramo uz pripremljen umak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |