- Ivana Vukmanić
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Pogodno za Vegane
Domaći čips
Saznajte kako pripremiti domaći čips u našem video receptu.
Da, da, čips iz domaće proizvodnje. Savršen način da si ispunite vrijeme dok razmišljate o životu, svemiru i svemu ostalom, ili dok čekate da naraste vrijednost dionica tvrtke koje ste nedavno kupili. Naime, dobro je čuvana tajna da je domaći čips jedno od najneisplativijih jela na svijetu. I novčano i vremenski. A nije baš ni zdravo, jer i domaći čips je, kao i industrijski, samo jedan tužni polukremirani komad krumpira sa puno ulja i soli. No dobro, bez aditiva. Zašto ga onda spremati, pitate? Nemam pojma. Eto toliko, da ne bi rekli da nismo iskreni prema vama.
Domaći čips - Saznajte kako pripremiti domaći čips u našem video receptu. - krumpir, ulje, sol, Oprani mladi krumpir tanko narežemo na kriške, nožem ili na ribež. ; Lim za pečenje premažemo tankim slojem ulja i po njemu poslažemo kriške krumpira, pazeći da se ne preklapaju, pa i njih premažemo tankim slojem ulja.; Tako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta. ; Tijekom pečenja nekoliko puta otvorimo vrata pećnice da pustimo paru kako bi čips postao hrskav. ; Gotov čips izvadimo iz pećnice, posolimo ga i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Oprani mladi krumpir tanko narežemo na kriške, nožem ili na ribež.
- Lim za pečenje premažemo tankim slojem ulja i po njemu poslažemo kriške krumpira, pazeći da se ne preklapaju, pa i njih premažemo tankim slojem ulja.
- Tako pripremljen krumpir stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 250°C, 10-ak minuta.
- Tijekom pečenja nekoliko puta otvorimo vrata pećnice da pustimo paru kako bi čips postao hrskav.
- Gotov čips izvadimo iz pećnice, posolimo ga i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |