- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Corn dog
Saznajte kako pripremiti corn dog u našem video receptu,
Corn dog, varijantu popularnog hot doga s kukuruzom izmislio je teksašanin Neil Fletcher 1942. godine i prezentirao na teksaškom državnom velesajmu. Corn dog je sjajan zalogajčić hrskave korice, vrlo jednostavan i vrlo ukusan. Samo je pitanje vremena kada će ovo tipično američko jelo osvojiti i Hrvatsku.
Corn dog - Saznajte kako pripremiti corn dog u našem video receptu, - hrenovke, brašno, kukuruzna krupica, šećer, prašak za pecivo, čili papričica (mljevena), jaje, mlijeko, ulje, sol, U jednoj zdjelici pomiješamo sve suhe sastojke sa 1 žličicom soli, a u drugoj zdjelici pomiješamo jaja, mlijeko, 2 žlice ulja te sve zajedno dobro istučemo pjenjačom. ; Sada pomiješamo sastav obiju zdjelica i izmiješamo glatku smjesu koja ne smije biti prerijetka. ; Hrenovke nabodemo na štapiće, umačemo ih u dobivenu smjesu i uranjamo u vrelo ulje oko 2 minute dok sa svih strana ne posmeđe (lakše je ako je posuda za prženje uska i dovoljno visoka da u nju možemo uroniti cijelu dužinu hrenovke, a da nam drveni štapić viri iznad ulja jer na taj način lakše vadimo corn dog iz ulja i ne mastimo štapić). ; Corn dog vadimo na papirnati ubrus da upije višak masnoće.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- hrenovka, 8
- brašno, 150 g
- kukuruzna krupica, 150 g
- šećer, 3 žličice
- prašak za pecivo, 1/2 vrećice
- čili papričica, 1 žličica mljevena
- jaja, 3
- mlijeko, 2 dl
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U jednoj zdjelici pomiješamo sve suhe sastojke sa 1 žličicom soli, a u drugoj zdjelici pomiješamo jaja, mlijeko, 2 žlice ulja te sve zajedno dobro istučemo pjenjačom.
- Sada pomiješamo sastav obiju zdjelica i izmiješamo glatku smjesu koja ne smije biti prerijetka.
- Hrenovke nabodemo na štapiće, umačemo ih u dobivenu smjesu i uranjamo u vrelo ulje oko 2 minute dok sa svih strana ne posmeđe (lakše je ako je posuda za prženje uska i dovoljno visoka da u nju možemo uroniti cijelu dužinu hrenovke, a da nam drveni štapić viri iznad ulja jer na taj način lakše vadimo corn dog iz ulja i ne mastimo štapić).
- Corn dog vadimo na papirnati ubrus da upije višak masnoće.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |