- Ivana Vukmanić
- 20 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina.
Ovo jelo može biti ukusan brzi zalogaj, a možete ga poslužiti i kao fino predjelo. A možda ga je najslađe jesti u one kasne noćne sate kada vam treba nešto slano, ali ne želite baš ponovo večerati... Sigurno je zdravije od čipsa ili sličnih grickalica, ali i pikantnije, zato pazite!
Zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečeni kruh s pikantnim namazom od finih začina. - kruh (svježi (francuz ili talijan)), maslac, peršin, vlasac, čili papričica (mljevene), češnjak, sol, Maslac omekšamo na sobnoj temperaturi, premjestimo ga u zdjelu za miješanje, te dobro izradimo vilicom. Zatim dodamo začine, protisnuti češnjak, sol i sve zajedno još jednom dobro promiješamo. ; Svježe izrezane kriške kruha ili peciva premažemo začinjenim maslacem, te složimo na rešetku na kojoj ćemo ih peći u pećnici. ; Rešetku s namazanim kriškama kruha ili peciva stavimo u hladnu pećnicu i pažljivo pečemo pod gornjim grijačem na najvišoj temperaturi dok lagano ne porumene. ; Ako pečemo više porcija za redom vrata pećnice kod daljnjeg pečenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pećnici ne bi sušio.; -
Upute po koracima:
- Maslac omekšamo na sobnoj temperaturi, premjestimo ga u zdjelu za miješanje, te dobro izradimo vilicom. Zatim dodamo začine, protisnuti češnjak, sol i sve zajedno još jednom dobro promiješamo.
- Svježe izrezane kriške kruha ili peciva premažemo začinjenim maslacem, te složimo na rešetku na kojoj ćemo ih peći u pećnici.
- Rešetku s namazanim kriškama kruha ili peciva stavimo u hladnu pećnicu i pažljivo pečemo pod gornjim grijačem na najvišoj temperaturi dok lagano ne porumene.
- Ako pečemo više porcija za redom vrata pećnice kod daljnjeg pečenja ostavljamo otvorena da se kruh u zatvorenoj pećnici ne bi sušio.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |