- Miro Biondić
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Zapečeni široki rezanci sa svježim kravljim sirom i slaninom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene široke rezance sa svježim kravljim sirom i slaninom.
Ovaj prekrasni kuharski pripravak jako podsjeća na lazanje bez bešamela. Idealno je jelo za ručak ili večeru, i ne zahtjeva neki poseban prilog (iako mu fina salata neće smetati). Pravo slavlje u tanjuru!
Zapečeni široki rezanci sa svježim kravljim sirom i slaninom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zapečene široke rezance sa svježim kravljim sirom i slaninom. - široki rezanci, kravlji sir, vrhnje za kuhanje, jaje, slanina, luk, parmezan, umak pesto, ulje, sol i papar, Široke rezance „al dente“ (polu tvrdo kuhano) skuhamo u vreloj slanoj vodi, ocijedimo i stavimo u čistu zdjelu. ; Na ulju popržimo sitno sjeckani luk i kockice slanine, ocijedimo ih i stavimo na stranu. ; Jaje, sol i umak pesto genovese pomiješamo sa vrhnjem za kuhanje te dodamo širokim rezancima. ; Širokim rezancima i vrhnju dodamo poprženu slaninu i luk, svježi kravlji sir, sve pomiješamo i stavimo u posudu za pečenje. ; Posipamo parmezanom i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu na 180°C otprilike 1/2 sata.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- široki rezanci, 300 g
- kravlji sir, 400 g
- vrhnje za kuhanje, 5 dl
- jaje, 1
- slanina, 200 g
- luk, 1 glavica
- parmezan, 50 g
- umak pesto
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Široke rezance „al dente“ (polu tvrdo kuhano) skuhamo u vreloj slanoj vodi, ocijedimo i stavimo u čistu zdjelu.
- Na ulju popržimo sitno sjeckani luk i kockice slanine, ocijedimo ih i stavimo na stranu.
- Jaje, sol i umak pesto genovese pomiješamo sa vrhnjem za kuhanje te dodamo širokim rezancima.
- Širokim rezancima i vrhnju dodamo poprženu slaninu i luk, svježi kravlji sir, sve pomiješamo i stavimo u posudu za pečenje.
- Posipamo parmezanom i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu na 180°C otprilike 1/2 sata.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |