Pašticada

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Pašticada
U našem video receptu saznajte kako pripremiti dalmatinsku pašticadu.

Pašticada je tradicionalno dalmatinsko jelo od goveđeg ili junećeg buta. Sprema se na stotinu različitih načina, a mi smo za vas napravili jednu vrlo aromatičnu varijantu. Nemojte se bojati "špikanja". Što više "našpikate" meso, pašticada će biti ukusnija.

Pašticada - U našem video receptu saznajte kako pripremiti dalmatinsku pašticadu. - govedina (goveđi ili juneći but), panceta, češnjak, klinčić, suhe šljive, prošek, rajčice pelati, ulje (ulje), sol i papar (sol i papar), prilog (njoki), Za marinadu:: crno vino, mrkva, luk, češnjak, korijen, papar (u zrnu), vinski ocat, lovorov list, Goveđi but operemo, ocijedimo, nabodemo („našpikamo“) klinčićima, štapićima češnjaka i pancete. ; Tako pripremljeno meso položimo u zdjelu, prelijemo pripremljenom marinadom i ostavimo u hladnjaku preko noći. ; Marinirano meso ocijedimo i osušimo pa kratko popržimo sa svih strana u loncu na vrućem ulju. ; Dodamo ocijeđeno povrće iz marinade (mrkva, luk, celerov korijen), začinimo solju, paprom i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso, dok povrće ne omekša. ; Zatim u lonac dodamo rajčicu, polovicu šljiva, podlijemo vodom i kuhamo na laganoj vatri otprilike jedan sat, odnosno dok meso ne omekša (po potrebi podlijevamo s malo vode). ; Kad je meso gotovo, izvadimo ga i narežemo na ploške, a umak izmiksamo štapnim mikserom. ; Na koncu dodamo prošek, ostatak šljiva, promiješamo i kada zavri, maknemo s vatre. ; Na tanjure stavimo ploške mesa, prelijemo umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Goveđi but operemo, ocijedimo, nabodemo („našpikamo“) klinčićima, štapićima češnjaka i pancete.
  2. Tako pripremljeno meso položimo u zdjelu, prelijemo pripremljenom marinadom i ostavimo u hladnjaku preko noći.
  3. Marinirano meso ocijedimo i osušimo pa kratko popržimo sa svih strana u loncu na vrućem ulju.
  4. Dodamo ocijeđeno povrće iz marinade (mrkva, luk, celerov korijen), začinimo solju, paprom i pirjamo na srednje jakoj vatri, povremeno okrećući meso, dok povrće ne omekša.
  5. Zatim u lonac dodamo rajčicu, polovicu šljiva, podlijemo vodom i kuhamo na laganoj vatri otprilike jedan sat, odnosno dok meso ne omekša (po potrebi podlijevamo s malo vode).
  6. Kad je meso gotovo, izvadimo ga i narežemo na ploške, a umak izmiksamo štapnim mikserom.
  7. Na koncu dodamo prošek, ostatak šljiva, promiješamo i kada zavri, maknemo s vatre.
  8. Na tanjure stavimo ploške mesa, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 8
Rating: 3
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: