- Almo Čatlak
- 120 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Šunka u kruhu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šunku u kruhu.
Uskrs bez šunke nije pravi Uskrs. A dobrodošla je i bilo koji drugi dan u godini! Osim klasične kuhane šunke, pripremite nešto atraktivnije: šunku u kruhu. Jednostavno je, a rezultat je fantastičan.
Šunka u kruhu - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šunku u kruhu. - šunka (pečena ili kuhana), glatko brašno, šećer (1 žlica šećera), suhi kvasac, maslac, jaje, mlijeko, žumanjak, sol, Prije svega šunku opremo u toploj vodi i obrišemo ju. ; Od navedenih sastojaka umijesimo rahlo tijesto i ostavimo ga na toplom mjestu se digne. ; Zatim tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini na debljinu 2 cm, na sredinu stavimo šunku, premažemo je umućenim žumanjkom i obložimo tijestom sa svih strana. ; Tijesto dobro pritisnemo uz šunku da se meso ne vidi. ; Potom šunku položimo na namašćeni lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, na donju razinu, po prilici jedan sat. ; Da tijesto tijekom pečenja ne zagori, pokrijemo ga na vrhu aluminijskom folijom. ; Pečenu šunku ostavimo u kruhu da se ohladi i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šunka, 1 kg pečena ili kuhana
- glatko brašno, 500 g
- šećer, 1 žlica 1 žlica šećera
- suhi kvasac, 1 vrećica
- maslac, 200 g
- jaja, 6
- mlijeko, 2 dl
- žumanjak, 1
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega šunku opremo u toploj vodi i obrišemo ju.
- Od navedenih sastojaka umijesimo rahlo tijesto i ostavimo ga na toplom mjestu se digne.
- Zatim tijesto razvaljamo na pobrašnjenoj površini na debljinu 2 cm, na sredinu stavimo šunku, premažemo je umućenim žumanjkom i obložimo tijestom sa svih strana.
- Tijesto dobro pritisnemo uz šunku da se meso ne vidi.
- Potom šunku položimo na namašćeni lim za pečenje i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, na donju razinu, po prilici jedan sat.
- Da tijesto tijekom pečenja ne zagori, pokrijemo ga na vrhu aluminijskom folijom.
- Pečenu šunku ostavimo u kruhu da se ohladi i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |