- Ivana Vukmanić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Gratinirane kruške s mladim krumpirom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane kruške s mladim krumpirom.
Kruška je voće porijeklom iz centralne i jugozapadne Azije i uzgaja se već 4000 godina. Voljeli su je i stari Rimljani te su poznavali 40 različitih sorti. Bogata je vlaknima, mineralima i vitaminima, potiče probavu, smanjuje kolesterol i stabilizira razinu glukoze u krvi. Imate li sada dovoljno razloga da pripremite ovo jelo?
Gratinirane kruške s mladim krumpirom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti gratinirane kruške s mladim krumpirom. - kruška, krumpir, maslac, slatko vrhnje, parmezan (ribanog), sol i papar, Vatrostalnu formu (zdjelicu) namažemo maslacem, posolimo i popaprimo. ; Kruške narežemo na četvrtine, očistimo od tvrde sredine i narežemo na tanke kriške. ; Mladi krumpir operemo, osušimo i narežemo na tanke duguljaste ploške. ; Kruške i krumpir naizmjence slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu jedno do drugog poput crijepa na krovu. ; Sve zajedno prelijemo slatkim vrhnjem te posipamo naribanim parmezanom. ; Stavimo na ploču da kratko zakuha pa preselimo u prethodno zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200 °C oko 25 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- kruška, 500 g
- krumpir, 400 g
- maslac, 1 žličica
- slatko vrhnje, 200 ml
- parmezan, 50 g ribanog
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Vatrostalnu formu (zdjelicu) namažemo maslacem, posolimo i popaprimo.
- Kruške narežemo na četvrtine, očistimo od tvrde sredine i narežemo na tanke kriške.
- Mladi krumpir operemo, osušimo i narežemo na tanke duguljaste ploške.
- Kruške i krumpir naizmjence slažemo u namašćenu vatrostalnu posudu jedno do drugog poput crijepa na krovu.
- Sve zajedno prelijemo slatkim vrhnjem te posipamo naribanim parmezanom.
- Stavimo na ploču da kratko zakuha pa preselimo u prethodno zagrijanu pećnicu, na donju razinu, na 200 °C oko 25 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |