- Miro Biondić
 - 45 min
 - 4 porcije
 - Srednje kalorično
 - Zahtjevna priprema
 - Sadrži jaja i mlijeko
 
        Palačinke sa šparogama    
                
        Saznajte kako pripremiti palačinke sa šparogama u našem video receptu.    
        Evo još jednog atraktivnog načina za pripravu palačinki. Ovaj put su slane, sa šparogama, oplemenjene rajčicom, vlascem i mažuranom. Ako nemate zelene, možete upotrijebiti i bijele šparoge. Ali njih morate oguliti prije kuhanja!
Palačinke sa šparogama - Saznajte kako pripremiti palačinke sa šparogama u našem video receptu. - šparoge (svježih, zelenih), rajčica (svježe), jaje, žumanjak, brašno, mažuran, vlasac, mlijeko, ulje, šećer, sol i papar, Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. ; Za to vrijeme od mlijeka, jaja, žumanjka, brašna i malo soli pripremimo tijesto za palačinke. ; Na dasci isjeckamo (ne presitno) vlasac, listiće svježeg mažurana i dodamo u smjesu za palačinke. ; Rajčice očistimo od peteljaka, zarežemo na dnu u križ i stavimo kratko u vrelu vodu sa šparogama da otpuste kožu. ; Izvadimo ih van, ogulimo, prerežemo na četvrtine, izvadimo sjemenke, a meso rajčica narežemo na kockice i dodamo u smjesu za palačinke. ; Smjesu začinimo paprom, promiješamo i stavimo na stranu. ; Kuhane šparoge vadimo iz vrele vode. ; Na vruću tavu pokapamo malo ulja i od pripremljene smjese ispečemo tanke palačinke. ; Na kraju po dvije šparoge zamatamo u palačinke i poslužimo.; -
        Upute po koracima:    
                - Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta.
 - Za to vrijeme od mlijeka, jaja, žumanjka, brašna i malo soli pripremimo tijesto za palačinke.
 - Na dasci isjeckamo (ne presitno) vlasac, listiće svježeg mažurana i dodamo u smjesu za palačinke.
 - Rajčice očistimo od peteljaka, zarežemo na dnu u križ i stavimo kratko u vrelu vodu sa šparogama da otpuste kožu.
 - Izvadimo ih van, ogulimo, prerežemo na četvrtine, izvadimo sjemenke, a meso rajčica narežemo na kockice i dodamo u smjesu za palačinke.
 - Smjesu začinimo paprom, promiješamo i stavimo na stranu.
 - Kuhane šparoge vadimo iz vrele vode.
 - Na vruću tavu pokapamo malo ulja i od pripremljene smjese ispečemo tanke palačinke.
 - Na kraju po dvije šparoge zamatamo u palačinke i poslužimo.
 
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
        
    
    
    
                | 
            
 | 
                                
| Vrijeme pripreme:45minuta | 

    







    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    





