- Miro Biondić
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Šparoge s umakom holandez
Šparoge sa umakom holandez tradicionalno su njemačko jelo. Sočni umak i jedinstvena aroma šparoga učinit će ga finim i brzim glavnim jelom ili idealnim predjelom za svečane prilike.
Šparoge s umakom holandez - - šparoge (svježih, zelenih), šunka (kuhane), krumpir (mladih), maslac, žumanjak, bijelo vino, senf, šećer, sol i papar, Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. ; Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. ; Bijelo vino i žumanjke dobro izmiješamo pjenjačom u prikladnoj posudi dok ne dobijemo glatku i svijetlu kremu. ; Tako izmiješanu kremu stavimo zajedno sa posudom iznad pare i tučemo dalje pjenjačom. ; Dodamo malo bijelog papra, soli i uz stalno miješanje pjenjačom, podlijevamo rastopljenim maslacem. Gotov umak stavimo na stranu. ; Šparoge umotamo u kriške šunke i slažemo na tanjur. Uz to poslužimo vrući kuhani, mladi slani krumpir i umak holandez.; -
Upute po koracima:
- Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera.
- Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta.
- Bijelo vino i žumanjke dobro izmiješamo pjenjačom u prikladnoj posudi dok ne dobijemo glatku i svijetlu kremu.
- Tako izmiješanu kremu stavimo zajedno sa posudom iznad pare i tučemo dalje pjenjačom.
- Dodamo malo bijelog papra, soli i uz stalno miješanje pjenjačom, podlijevamo rastopljenim maslacem. Gotov umak stavimo na stranu.
- Šparoge umotamo u kriške šunke i slažemo na tanjur. Uz to poslužimo vrući kuhani, mladi slani krumpir i umak holandez.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |