- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Šparoge u pašteticama od lisnatog tijesta
U našem video receptu saznajte kako pripremiti šparoge u pašteticama od lisnatog tijesta.
Ovako pripremljene šparoge vrlo su ukusno povrtno jelo pogodno za vegetarijance. Uz njega gotovo da vam i ne treba prilog - sočni nadjev i hrskava korica samo čekaju da ih zagrizete.
Šparoge u pašteticama od lisnatog tijesta - U našem video receptu saznajte kako pripremiti šparoge u pašteticama od lisnatog tijesta. - šparoge (bijelih), šparoge (zelenih), mrkva, grašak, luk, maslac, bijelo vino, peršin, vrhnje za kuhanje, sol i papar, lisnato tijesto, Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera. ; Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta. ; U tavi, na maslacu pirjamo luk da opusti. Dodamo otopljenu mrkvicu, grašak i pirjamo još 2-3 minute. ; U posebnoj zdjelici izmiješamo brašno i bijelo vino (pazimo da ne ostanu grudice) i prelijemo preko pirjanog povrća. ; Dodamo vrhnje za kuhanje, šparoge i lagano miješamo dok se sve dobro ugrije. ; Umakom od šparoga punimo tople paštetice i sve zajedno posipamo svježim kosanim peršinom (ako imamo već gotove, možemo ih ugrijati u pećnici).; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- šparoge, 200 g bijelih
- šparoge, 200 g zelenih
- mrkva, 100 g
- grašak, 100 g
- luk, 1 glavica
- maslac, 1 žlica
- bijelo vino, 250 ml
- peršin, 1/2 svežnja
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- sol i papar
- lisnato tijesto, 8 gotovih paštetica
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Šparoge operemo, očistimo i stavimo kuhati u vruću vodu koju smo začinili sa 2 žličice soli i 1 žličicom šećera.
- Ovisno o debljini šparoga, bijele kuhamo otprilike 15 minuta, a zelene oko 10 minuta.
- U tavi, na maslacu pirjamo luk da opusti. Dodamo otopljenu mrkvicu, grašak i pirjamo još 2-3 minute.
- U posebnoj zdjelici izmiješamo brašno i bijelo vino (pazimo da ne ostanu grudice) i prelijemo preko pirjanog povrća.
- Dodamo vrhnje za kuhanje, šparoge i lagano miješamo dok se sve dobro ugrije.
- Umakom od šparoga punimo tople paštetice i sve zajedno posipamo svježim kosanim peršinom (ako imamo već gotove, možemo ih ugrijati u pećnici).
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |