- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Škarpina na lešo
Saznajte kako pripremiti škarpinu na lešo u našem video receptu.
Kad kuhamo nešto na lešo to činimo da bismo maksimalno sačuvali okus, miris i nutricionistička svojstva namirnica koje se ne mogu jesti sirove već se moraju termički obrađivati. Škarpina na lešo će pokazati svoju pravu aromatičnu prirodu. Ne pretjerujte sa začinima, za to nema potrebe.
Škarpina na lešo - Saznajte kako pripremiti škarpinu na lešo u našem video receptu. - riba škarpina, luk, lovorov list, papar (u zrnu), mrkva, češnjak, vinski ocat, maslinovo ulje, peršin (sjeckani), sol, U vodu stavimo sol, papar u zrnu, maslinovo ulje, lovorov list, mrkvu, luk, češnjak i kad zavri pustimo lagano da kuha oko 15 min. ; Zatim dodajemo ocat i očišćenu ribu i kuhamo još 15-20 min. ; Kada riba omekša serviramo je na tanjure uz dodatak blitve ili krumpira na lešo, pospemo kosanim peršinom i prelijemo s malo ulja i juhe. ; Juhu od kuhanja možemo procijediti, ukuhati rižu i poslužiti kao ukusnu riblju juhu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- škarpina, 1 kg
- luk, 1 glavica
- lovorov list, 3
- papar, 1 žličica u zrnu
- mrkva, 2
- češnjak, 3 režnja
- vinski ocat, 70 ml
- maslinovo ulje
- peršin sjeckani
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U vodu stavimo sol, papar u zrnu, maslinovo ulje, lovorov list, mrkvu, luk, češnjak i kad zavri pustimo lagano da kuha oko 15 min.
- Zatim dodajemo ocat i očišćenu ribu i kuhamo još 15-20 min.
- Kada riba omekša serviramo je na tanjure uz dodatak blitve ili krumpira na lešo, pospemo kosanim peršinom i prelijemo s malo ulja i juhe.
- Juhu od kuhanja možemo procijediti, ukuhati rižu i poslužiti kao ukusnu riblju juhu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |