- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina u bijelom vinu na lešo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u bijelom vinu na lešo.
Jela na lešo mogu se pripremati i u poklopljenoj posudi u pećnici. Piletina pripremljena na ovaj način, uz dodatak šampinjona, bit će lagana, meka i aromatična.
Piletina u bijelom vinu na lešo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u bijelom vinu na lešo. - piletina, sok od limuna, luk, šampinjoni, maslac, bijelo vino, sol i papar, prilog (kuhani krumpir), Piletinu nakon čišćenja odmah pokapamo limunom i ostavimo da upije sok. ; Luk nasjeckamo, a šampinjone narežemo na listiće. ; Maslacem namažemo vatrostalnu posudu pa u nju stavimo luk, preko njega piletinu, solimo i paprimo i dodamo šampinjone. ; Ulijemo bijelo vino, poklopimo aluminijskom folijom i pečemo u pećnici na srednjoj razini na 180°C oko 35 minuta. ; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- piletina, 800 g
- sok od limuna, 1/2
- luk, 2 glavice
- šampinjoni, 300 g
- maslac, 1 žlica
- bijelo vino, 3 dl
- sol i papar
- prilog kuhani krumpir
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Piletinu nakon čišćenja odmah pokapamo limunom i ostavimo da upije sok.
- Luk nasjeckamo, a šampinjone narežemo na listiće.
- Maslacem namažemo vatrostalnu posudu pa u nju stavimo luk, preko njega piletinu, solimo i paprimo i dodamo šampinjone.
- Ulijemo bijelo vino, poklopimo aluminijskom folijom i pečemo u pećnici na srednjoj razini na 180°C oko 35 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |