- Slavko Večerić
- 45 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Janjeći lonac
Saznajte kako pripremiti janjeći lonac u našem video receptu.
Kada vam je zadnji put netko rekao da pucate od zdravlja? Izbacite iz vašeg tjednog jelovnika one masne šnicle s još masnijim pečenim krumpirom i bijelim kruhom te ih zamijenite janjetinom - lešom janjetinom. Fino ćete jesti, osjećat ćete se lagano, a vaše srce će vam biti zahvalno.
Janjeći lonac - Saznajte kako pripremiti janjeći lonac u našem video receptu. - janjetina, grašak (mladog), poriluk, rajčica, mrkva, krumpir, češnjak, bijelo vino, peršin (kosani), maslinovo ulje, sol i papar, Meso operemo, osušimo i izrežemo na komade. ; U loncu zavrimo vodu, dodamo meso i kuhamo oko 15 min. ; Solimo, paprimo, dodamo češnjak, ostalo očišćeno i narezano povrće (osim rajčice i graška) te dalje kuhamo. ; Nakon 15 minuta dodajemo rajčicu, grašak, malo bijeloga vina i maslinovog ulja i kuhamo još 10 minuta da meso i povrće potpuno omekšaju. ; Na kraju kuhanja, po želji začinimo s malo mljevenog papra i ukrasimo sjeckanim listom peršina.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- janjetina, 1 kg
- grašak, 200 g mladog
- poriluk, 200 g
- rajčica, 200 g
- mrkva, 200 g
- krumpir, 400 g
- češnjak, 5 režnjeva
- bijelo vino, 1 dl
- peršin, 1 žlica kosani
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso operemo, osušimo i izrežemo na komade.
- U loncu zavrimo vodu, dodamo meso i kuhamo oko 15 min.
- Solimo, paprimo, dodamo češnjak, ostalo očišćeno i narezano povrće (osim rajčice i graška) te dalje kuhamo.
- Nakon 15 minuta dodajemo rajčicu, grašak, malo bijeloga vina i maslinovog ulja i kuhamo još 10 minuta da meso i povrće potpuno omekšaju.
- Na kraju kuhanja, po želji začinimo s malo mljevenog papra i ukrasimo sjeckanim listom peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |