- Tomislav Špiček
- 15 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Omlet s mladim koprivama i gorgonzolom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti omlet s mladim koprivama i gorgonzolom.
Već u prvom stoljeću kopriva se koristila kao lijek protiv slabosti i kao sredstvo za čišćenje organizma. Ovaj jednostavan i slasan omlet možete spremiti za tili čas. Iznenadit će vas kako nešto ovako jednostavno može biti vrlo ukusno.
Omlet s mladim koprivama i gorgonzolom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti omlet s mladim koprivama i gorgonzolom. - koprive (mladih), jaje, sir gorgonzola, maslac, sol i papar, Lišće kopriva (upotrijebimo gumene rukavice) odvojimo od stabljike operemo u dvije tri vode, ocijedimo i narežemo na rezance. ; Jaja razmutimo i posolimo. ; Gorgonzolu narežemo na trakice. ; Na tavi, na malo maslaca stavimo koprivu da malo uvene, dodamo gorgonzolu i prelijemo razmućenim jajima. ; Po želji začinimo svježim mljevenim paprom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- koprive, 300 g mladih
- jaja, 8
- sir gorgonzola, 100 g
- maslac
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Lišće kopriva (upotrijebimo gumene rukavice) odvojimo od stabljike operemo u dvije tri vode, ocijedimo i narežemo na rezance.
- Jaja razmutimo i posolimo.
- Gorgonzolu narežemo na trakice.
- Na tavi, na malo maslaca stavimo koprivu da malo uvene, dodamo gorgonzolu i prelijemo razmućenim jajima.
- Po želji začinimo svježim mljevenim paprom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |