Pastrve punjene koprivom

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Sadrži ribu/ morske plodove
Pastrve punjene koprivom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti pastrve punjene koprivom.

Ako se držimo nutricionističkog pravila koje kaže da ribu treba jesti bar tri puta tjedno, a uz to želimo zadržati šarolikost našeg jelovnika, onda je svaki recept za riblje jelo zlata vrijedan. Pastrva punjena koprivom slasno je i posebno jelo kojim se možete pohvaliti i pred gostima.

Pastrve punjene koprivom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti pastrve punjene koprivom. - riba pastrva ((4 kom. po 250 g)), koprive, kiselo vrhnje (milerama), krušne mrvice, češnjak, maslac, sol i papar, prilog (mladi kuhani krumpir), Pastrve očistimo, operemo, osušimo i začinimo solju i paprom.
; Koprivu operemo (upotrijebimo gumene rukavice), narežemo na rezance, posolimo i ostavimo da stoji 15-ak minuta. ; Koprivu zatim ocijedimo, vratimo u posudu, dodamo mileram, krušne mrvice, sol, papar, protisnuti češnjak pa sve dobro izmiješamo. ; Dobivenom smjesom nadjenemo pastrve. ; Vatrostalnu posudu namažemo maslacem, a preko njega položimo pastrve. ; Ostatak rastopljenog maslaca prelijemo preko pastrva. ; Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 30 minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Pastrve očistimo, operemo, osušimo i začinimo solju i paprom.
  2. Koprivu operemo (upotrijebimo gumene rukavice), narežemo na rezance, posolimo i ostavimo da stoji 15-ak minuta.
  3. Koprivu zatim ocijedimo, vratimo u posudu, dodamo mileram, krušne mrvice, sol, papar, protisnuti češnjak pa sve dobro izmiješamo.
  4. Dobivenom smjesom nadjenemo pastrve.
  5. Vatrostalnu posudu namažemo maslacem, a preko njega položimo pastrve.
  6. Ostatak rastopljenog maslaca prelijemo preko pastrva.
  7. Stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, na 200°C oko 30 minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 29
Rating: 4.55
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: